tjoolaard reis overzicht

2013: jaaroverzicht

Als je een jaaroverzicht vanuit een koffiebar in Warschau kan neerschrijven, dan moet het wel een goed jaar geweest zijn. Meer dan dat! Wat een geschift 2013 was het. Even enkele hoogtepunten samenvatten.

Japan

Eindelijk één van mijn droombestemmingen van de lijst kunnen schrappen. Japan is bij deze ook meteen het allereerste land dat ik echt mis. De dualiteit, de gekheid, de vriendelijke mensen, de drukte, de rust, de natuur, de geschiedenis … Echt een fenomenaal land. Nooit gedacht dat ik halfnaakte vrouwen, rijdend op een dinosaurus ten strijde zou zien trekken tegen samurai robots. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat Chic al mijn videomateriaal tot een reisdocumentaire samenpersen. To be continued! Hier lees je de tips en verhalen.

japan foto

Kroatië

Al bij al heel random gekozen voor Kroatië, maar viel bijzonder goed mee. Heel mooie natuur, prachtige steden en eilandjes om niet snel te vergeten. Feesten met Harold&Kumar, zeekayakken, opgezette kikkers die iets menselijk doen, prachtige hikes, … En gigantische porties eten. Hier lees je de tips en verhalen.

kroatie

Citytrips

Uiteraard staat Londen op dit lijstje. Elk jaar opnieuw blijf ik gaan en elk jaar opnieuw bots ik wel op iets dat de moeite is. Dit jaar gaat die eer naar Hackney en het restaurant van Ottolenghi. Vorige week zat ik nog in Amsterdam met de familie en daar ging alle aandacht uit naar het filmmuseum EYE. Zot gebouw, coole plek, freaky expo. Volt en Bazaar waren de plekken om de maag gevuld te krijgen. Twee toppers. Voor een interview met Armin Van Buuren mocht ik even naar Berlijn afzakken. Deze keer wat minder van de stad gezien, maar wel geslapen in het Nhow Music Hotel. De moeite! 2013 sluit ik trouwens af in Warschau. Blogpost komt nog.

reisblog foto jaaroverzicht

Staycations

Met al dat reizen zou je haast vergeten dat België eigenlijk ook een mooi land is. Dit jaar hing ik de toerist uit in Antwerpen en Gent. Altijd gek om je eigen stad door de ogen van een toerist te zien. En ik ging hiken in de Ardennen. Met een clandestien boekje over avontuurlijke hikes in België. Topper. Nog in de Ardennen gingen we voor een maat zijn verjaardag wat mountainboarden.

staycation overzicht

Andere

Ik heb een Groupon-verslaafde moeder, dus af en toe belanden we eens in een soort vakantiepark. Op zich geen bijzondere plekken maar met het gezin erbij wordt dat toch altijd iets speciaal. Dit jaar was Duitsland aan de beurt. Met dinosaurusmuseum! Ah en ik heb een tijdje in het Frans cachot gezeten. Keer iets anders é. Uiteraard ben ik dit jaar ook gaan snowboarden. Valmeinier dit keer.


 

Awards en designs

Geen reis maar een al even zotte ervaring. Tjoolaard won dit jaar een Weekend Knack Blog Award in de categorie reizen. Eentje om niet snel te vergeten. Niet veel later werd de blog tweede in de categorie reisverhalen op de Travvies Awards. Reden te meer om te blijven gaan en Tjoolaard van een nieuw design te voorzien.

knack blog award reisblog

tjoolaard.be