Nhow hotel in Berlijn

Gek eigenlijk hoe weinig ik hier al over Berlijn geschreven heb. Niets eigenlijk. Soit, komt sowieso verandering in, beginnende met een gek hotel in Kreuzberg. Voor het werk moest ik even over en weer (interview met Armin Van Buren, later meer op daMusic) naar Berlijn. Om helemaal in de sfeer te blijven, mocht ik logeren in het Nhow Hotel, een thematisch hotel waar muziek centraal staat.

Architectuur

Eerst en vooral is het gewoon een bijzonder gek gebouw. Van buitenaf kijk je op gigantische blokken die tegen en op elkaar geplaatst zijn, met een grote zilveren blok als aandachtstrekker. Maar eenmaal binnen is het gedaan met strak gedoe. Felle kleuren zijn heel dominant aanwezig en je wordt ondergedompeld in een visuele kakofonie. Grote kunstwerken, enorm veel geometrische vormen en alles in zo opvallend mogelijke kleuren. Vooral roze trouwens. Ook in de kamers. Roze beddenlakens, roze lavabo, roze shampoo, roze telefoon, allé je snapt het wel. Mijn mannelijkheid moest toch even slikken.

nhow berlin

Muziek en kunst

Maar zoals gezegd, muziek staat centraal in dit hotel. Als gimmick waarbij elke lift een ander muziekgenre speelt. Waar op de room service lijst ook gitaren en keyboards staan voor als je ‘s nachts plots zin krijg in een jamsessie. Maar waar muziek ook gemeend een belangrijke rol speelt. Helemaal boven zijn twee recording studio’s die afgehuurd kunnen worden. En elke avond speelt een dj in foyer. Meer interesse in kunst? Er is een grote exporuimte in het hotel waar geregeld wat nieuw werk komt.

nhow berlin

Slapen en eten

De kamers zijn dus vooral roze en heel strak ingericht. Er is een spiegelbureau, een walk-in douche, een grote kleerkast,mini-bar, designer zetel en staanlamp. Zalig bed ook. Groot, goeie matras en van die krokante lakens. Ah en een spiegel die eigenlijk ook een televisie is. Alles wat je nodig hebt dus.

Op de gelijkvloers is een groot restaurant met een gigantisch uitgebreid ontbijt. Misschien wel al het grootste dat ik ooit gezien heb. Eieren in alle kleuren en geuren, spek, worst, bonen, ontbijtgranen, wafels, pain perdu, pannenkoeken, alle soorten brood en koffiekoeken, vijf soorten fruitsap, koffie thee  en ga zo maar even door. Ook ‘s avonds kan je er eten en zelfs ‘s nachts kan je gerust nog een hamburger bestellen. Ideaal als je terugkomt van een party. Ah en een receptioniste die grote fan was van mijn ‘schattig’ accent. Misschien daarom dat ik twee snoepen kreeg in plaats van één bij het uitchecken. Score!

nhow hotel berlin

De buurt

Het hotel ligt aan het water en vlakbij een U-bahn en je staat op vijf minuten in de belangrijkste delen van de stad. Maar ook Kreuzberg, de buurt waar het hotel ligt is de max. Hier vind je het langste stuk overgebleven muur, dat omgetoverd is tot een gigantisch canvas voor street art en foto-expo’s. Maar ook enkele klassiekers zoals het Jüdisches Museum, Checkpoint Charlie, Berlinische Gallerie en de Oberbaumbrücke. Heel linkse buurt ook en dat zie je in de vele geïmproviseerde cafés, clubs en expo’s.

nhow hotel berlin nhow hotel berlin nhow hotel berlin nhow hotel berlin nhow hotel berlin nhow hotel berlin

tjoolaard.be