About

Tjoolaard: Hij die tjoolt, ronddwaalt.

Soms voel ik me een troubadour. Van plek naar plek trekken, er de omgeving, de mensen, het eten, de geuren en de kleuren helemaal absorberen. Maar ook op zoek gaan naar de verhalen, het vreemde, het aparte. En dat allemaal opnieuw laten samensmelten in een ervaring en nieuw verhaal.

tjoolaard reisblog

Tjoolen is één van mijn geliefkoosde West-Vlaamse woorden. Naast wrikkelgat en pimpajoentje natuurlijk. Als je het negatief gebruikt, betekent het sukkelen. Maar het kan net zo goed doelloos ronddwalen zijn. En juist dat is één van mijn favoriete bezigheden.

Een impulsjunkie, dat ben ik. Altijd op zoek naar nieuwe ervaringen, nieuwe prikkels, verandering en input. Tjoolen is daarbij mijn geheime wapen. Doelloos ronddwalen, mensen observeren en indrukken op me laten afkomen. Dichtbij en ver weg.

Daarnaast kan ik niet goed stilzitten, ben ik zot nieuwsgierig en is thuis blijven niet mijn sterkste punt. Een ideale voedingsbodem om veel rond te reizen dus. Doorheen Europa, verre locaties maar evenzeer toerist in eigen land. Met een voorkeur voor outdoor bestemmingen, veel natuur en wat extremere toestanden. En reizen met een hoek af. Zo lang de belevenis maar centraal staat.

 

Mijn doel? Niet het uitgekiende plan uittekenen voor je, maar je goesting doen krijgen om op reis te gaan.

Op deze blog lees je alles over die uitstapjes, maar krijg je ook heel wat tips, reviews en zo voort. Ik stel je ook graag voor aan mensen die ik langs mijn pad tegenkom en bespaar je niet van boutades en avonturen.

Werk je bij een PR-agency en wil je samenwerken met Tjoolaard? Kijk dan even hier.

 

reisblog belgie

Die keer op televisie

tjoolaard.be