kbc pay

Product review: Fitbit (pay) + give away

PRODUCT REVIEW: FITBIT (PAY) + GIVE AWAY

KBC leest Tjoolaard! Cool é. En ze dachten dat de Fitbit misschien wel bij een tech reisblogger als mezelve paste. Dus stuurden ze me een testexemplaar op, zodat ik meteen hun Fitbit Pay kon uitproberen. Ideaal voor een kampioen in bankkaarten verliezen. Om het plaatje helemaal compleet te maken, mag ik er drie weggeven ook.

Wat is een Fitbit?

Er zijn heel wat verschillende modellen Fitbit maar wat de meeste doen, is het uur tonen, je bewegen in kaart brengen en tonen wat er op je gsm gebeurt. Sporters kunnen er het meest mee, maar ook in het dagelijks gebruik komt het soms van pas. Zelf kreeg ik de Fitbit Charge 3 rond de pols dus ik bespreek die even, met focus op wat ik zelf plezantst vond. Een volledig zwarte editie, die meteen ook mee ging naar Ibiza en Duitsland.

Eerst verbind je de Fitbit met je telefoon en daarna pimp je het schermpje wat. Al van in de lagere school doen wijzers me niets (sorry meester Rommelaere), dus bij mij simpele cijfertjes. Verder mijn aantal stappen en hartslag, op het tweede scherm het weer en mijn alarmen. Altijd plezant om eens te zien hoeveel kilometers ik nu echt stap tijdens een citytrip.

De notifications van Facebook, Instagram, mails en berichten heb ik uitgezet. Leuk in het begin, maar ik betrapte mezelf erop dat ik te veel naar mijn horloge keek. Mensen rond me dachten dat ik nog weg moest of zo. De slaapfunctie gebruik ik dan weer elke nacht. Zo kan ik wat uitdokteren wat mijn slaap beïnvloedt. Daarnaast geeft de Fitbit me om de 50 minuten een aanmaning om even te bewegen en om water te drinken. Altijd handig als ik op kantoor zit.

De sportfuncties zijn het meest uitgebreid. Afstand meten, snelheid weergeven, berekenen hoeveel calorieën je verbrand hebt, die dingen. Op de fiets, tijdens het lopen en zelfs bij het zwemmen (de hartslagmeter blokkeerde soms wel onder water). Daarnaast zit er een hoogtemeter in en koppelt hij met de GPS op je telefoon. Ideaal voor bij het hiken dus.

Wat is Fitbit Pay?

Maar waarom KBC dan? Wel, ze zijn de eerste die contactloos betalen met de Fitbit mogelijk maken. Even instellen, bankkaart koppelen en dan hoef je alleen maar je Fitbit tegen een betaalautomaat te duwen. Geen kaarten of cash meer nodig, een verademing voor iemand zoals mij, die altijd alles vergeet en verliest. De winkeliers kijken meestal wel nog wat vreemd op.

En het werkt ook perfect in het buitenland. Ideaal dus voor die cocktail aan het zwembad, om die schnitzel in de berghut te betalen of tijdens het lopen toch een drankpauze in te lassen. Ik verlang al om ermee te gaan snowboarden.

fitbit

Hoe kan ik ene winnen?

Ik mag er dus drie weggeven en daar hoef je niet zo veel voor te doen.

  1. Like/volg even Tjoolaard op Instagram en Facebook.
  2. Schrijf in de comments op deze blog of op de Facebookpost waarom je een Fitbit wil of wanneer die van pas was gekomen
  3. Extra kans: zet op je Instagram stories waarom, tag @tjoolaard en gebruik #KBCFitbitPay

Update: dankuwel allemaal voor de vele inzendingen! Elke inzending kreeg een nummertje, zij die ook via Instagram inzonden eentje extra. Daarna liet ik er een randomizer op los en die koos uiteindelijk drie winnaars: Ines Trog, Luca Beel en Camille Dumont. Proficiat! Sturen jullie je adres door via mail?


tjoolaard.be