READING

Product review: Fitbit (pay) + give away

Product review: Fitbit (pay) + give away

kbc pay

PRODUCT REVIEW: FITBIT (PAY) + GIVE AWAY

KBC leest Tjoolaard! Cool é. En ze dachten dat de Fitbit misschien wel bij een tech reisblogger als mezelve paste. Dus stuurden ze me een testexemplaar op, zodat ik meteen hun Fitbit Pay kon uitproberen. Ideaal voor een kampioen in bankkaarten verliezen. Om het plaatje helemaal compleet te maken, mag ik er drie weggeven ook.

Wat is een Fitbit?

Er zijn heel wat verschillende modellen Fitbit maar wat de meeste doen, is het uur tonen, je bewegen in kaart brengen en tonen wat er op je gsm gebeurt. Sporters kunnen er het meest mee, maar ook in het dagelijks gebruik komt het soms van pas. Zelf kreeg ik de Fitbit Charge 3 rond de pols dus ik bespreek die even, met focus op wat ik zelf plezantst vond. Een volledig zwarte editie, die meteen ook mee ging naar Ibiza en Duitsland.

Eerst verbind je de Fitbit met je telefoon en daarna pimp je het schermpje wat. Al van in de lagere school doen wijzers me niets (sorry meester Rommelaere), dus bij mij simpele cijfertjes. Verder mijn aantal stappen en hartslag, op het tweede scherm het weer en mijn alarmen. Altijd plezant om eens te zien hoeveel kilometers ik nu echt stap tijdens een citytrip.

De notifications van Facebook, Instagram, mails en berichten heb ik uitgezet. Leuk in het begin, maar ik betrapte mezelf erop dat ik te veel naar mijn horloge keek. Mensen rond me dachten dat ik nog weg moest of zo. De slaapfunctie gebruik ik dan weer elke nacht. Zo kan ik wat uitdokteren wat mijn slaap beïnvloedt. Daarnaast geeft de Fitbit me om de 50 minuten een aanmaning om even te bewegen en om water te drinken. Altijd handig als ik op kantoor zit.

De sportfuncties zijn het meest uitgebreid. Afstand meten, snelheid weergeven, berekenen hoeveel calorieën je verbrand hebt, die dingen. Op de fiets, tijdens het lopen en zelfs bij het zwemmen (de hartslagmeter blokkeerde soms wel onder water). Daarnaast zit er een hoogtemeter in en koppelt hij met de GPS op je telefoon. Ideaal voor bij het hiken dus.

Wat is Fitbit Pay?

Maar waarom KBC dan? Wel, ze zijn de eerste die contactloos betalen met de Fitbit mogelijk maken. Even instellen, bankkaart koppelen en dan hoef je alleen maar je Fitbit tegen een betaalautomaat te duwen. Geen kaarten of cash meer nodig, een verademing voor iemand zoals mij, die altijd alles vergeet en verliest. De winkeliers kijken meestal wel nog wat vreemd op.

En het werkt ook perfect in het buitenland. Ideaal dus voor die cocktail aan het zwembad, om die schnitzel in de berghut te betalen of tijdens het lopen toch een drankpauze in te lassen. Ik verlang al om ermee te gaan snowboarden.

fitbit

Hoe kan ik ene winnen?

Ik mag er dus drie weggeven en daar hoef je niet zo veel voor te doen.

 1. Like/volg even Tjoolaard op Instagram en Facebook.
 2. Schrijf in de comments op deze blog of op de Facebookpost waarom je een Fitbit wil of wanneer die van pas was gekomen
 3. Extra kans: zet op je Instagram stories waarom, tag @tjoolaard en gebruik #KBCFitbitPay

Update: dankuwel allemaal voor de vele inzendingen! Elke inzending kreeg een nummertje, zij die ook via Instagram inzonden eentje extra. Daarna liet ik er een randomizer op los en die koos uiteindelijk drie winnaars: Ines Trog, Luca Beel en Camille Dumont. Proficiat! Sturen jullie je adres door via mail?RELATED POST

 1. Dju toch, ik heb me er zelf vorige week toch wel enen gekocht zeker! :p Haha, maar heb er zeker nog geen spijt van! ?

 2. Bernadette van Schoubroeck

  8 May

  Deze fitbit lijkt me echt super handig. Ik ga wekelijks met vriendinnen wandelen. Alleen is onze zomerwandeloutfit er niet op voorzien om geld mee te nemen. Dit is wel eens vervelend wanneer we grote dorst hebben of toevallig een ijskarretje tegen komen. Het zou super handig zijn als we dan met deze fitbit kunnen betalen. Of we kunnen onszelf extra motiveren. Eerst 15000 stappen doen en dan mogen we onszelf trakteren op iets lekkers! We kijken er al naar uit!

 3. Lesage Gauthier

  8 May

  Dag Tjoolaard!

  De reden waarom ik graag deze fitbit wil winnen, is zodat ik die cadeau kan doen aan mijn vriendin. Ze wil er al jaren eentje, maar de prijs weerhoudt haar. Ze is sinds kort afgestudeerd en is op zoek naar werk. Daarom geef ik op 23 juli een “werkpakket” voor haar verjaardag! allerlei hebbedingetjes die handig zijn om te werken, een coole koffiefles to go, een nieuwe macbook-opbergtas, balpennen, een schrift, haar favoriete thee en nog wat zaken, allemaal opgeborgen in een Rains-rugzak (ook iets wat ze al even wil). De fitbit zou wel echt het kroonjuweeltje zijn bij dit verjaardagscadeau! Zo kan ze haar stappen tellen op de werkvloer!
  (Eind juli doen we ook de west Highland Way in Schotland, dus zou die nog extra van pas komen!)

  Mogen de beste winnen!

  Groeten
  Gauthier

 4. Elia

  8 May

  Ooohla, wat een coole give away!
  Moest ik de Fitbit al gehad hebben met Pasen, moest mama niet betalen voor m’n doktersbezoek nadat tijdens 1 weekend UK mijn portefeuille gestolen was én ik ook een goed gekneusde pink had toen ik in de Thames totterde… (Hoezo pechweekend?? ;-))
  Maw: wat geluk is wel welkom, zeker aangezien ik een stappenteller dacht te kopen tegen m’n volgende trekking in Colombia!

 5. Tine

  8 May

  Ik betrap me erop dat ik sinds ik in zwangerschapsverlof ben, elke dag mijn stappen check. Ik wil in beweging blijven, ook met een kleintje in huis. Alleen kan ik de stappenteller van apple niet zo goed vertrouwen vrees ik. ?
  Een fitbit rond mijn pols tijdens het lopen en rondwandelen met ons zoontje zou het dus veeel gemakkelijker maken. (+ als ik mijn bankkaart eens vergeet komt die ook van pas natuurlijk..)

 6. Lotte

  9 May

  Dit zou echt ideaal zijn voor deze sukkel met een bankkaart waarmee je nog niet contactloos mee kan betalen! Kom maar op met de vreemde blikken aan de kassa. En omdat ik ook wel af en toe een schop onder mijn kont kan gebruiken om van de bureaustoel af te komen.

 7. Jolien

  9 May

  Tof! Ik zou graag een Fitbit hebben om mijn sportprestaties wat meer in kaart te brengen! Ik ben recent gestart met trainen voor een marathon en bij mijn trainingen was een Fitbit handig geweest! ?

 8. Tobias

  9 May

  De reden waarom ik verdien een Fitbit te winnen? Dat is terug te brengen tot begin dit jaar. Of eigenlijk net daarvoor.

  Ik ben nooit goed geweest in goede voornemens. Elk jaar besluit ik om meer naar de les te gaan, meer water te drinken, meer gewicht te verliezen, meer te sporten. Wanneer ik dan na een jaar, klassiek vlak voor we opnieuw aftellen rond middernacht en het nieuwe jaar inwijden, reflecteer over mijn voornemens, lach ik groen: volgend jaar een nieuwe kans.

  Daarom besloot ik het dit jaar anders aan te pakken. Begin december voelde ik een onverklaarbare drang om te beginnen lopen (Forrest Gump-syndroom?). De eerste keer haalde ik nog geen 5km, maar toch had ik ervan genoten.

  Nu zijn we dus net een halfjaar verder. Dit jaar geen onhaalbare goede voornemens, maar ik loop nog steeds en voel me gemotiveerder dan ooit. Momenteel loop ik vlot rond de 15km, een mooie progressie.

  Ik ben een echte gadget-loper. Loopharnas met lichten, reflectoren, gsm om de arm om te tracken met Strava en gaan. En net daar schuilt het probleem. Heb je ooit al eens geprobeerd om te joggen met zo’n band rond je bovenarm waarin je gsm zit? Geen aanrader. Het begin al bij het aandoen: er is ergens een ‘perfect fit’ van de band, maar die lijn is héél dun. Meestal zit de band veel te strak en wordt je bloed afgespannen waardoor er tintelingen in je onderarm ontstaan (komt bij mij het vaakste voor), andere keren zit hij te los en keil je je gsm onderweg snoeihard tegen de stenen (ook al gebeurd). Word je onderweg verrast door een regenbui? Geen probleem, het hoesje is spatwaterdicht. Tot wanneer het water begint door te sijpelen, je gsm uitvalt en een paar dagen niet meer op wil starten (echt gebeurd). Ook de gps-tracker begeeft het soms, waardoor ik plots een kilometer Jezus-gewijs over een rivier loop of, na trots 10km afgelegd te hebben, schijnbaar maar 2,4km gelopen te hebben om het dan op te geven in the middle of nowhere.

  Een activity tracker zoals de Fitbit Charge 3 staat al lang op mijn lijstje, maar is helaas niet prioritair voor een arme student. Toch kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat ik er een kan gebruiken tijdens mijn looptrips. Wie weet hou ik het sporten dan eens langer dan een jaar vol. Stel je voor.

 9. Jolien

  9 May

  Tof! Ik zou graag een Fitbit hebben om mijn sportprestaties wat meer in kaart te brengen! Ik ben recent gestart met trainen voor een marathon en bij mijn trainingen was een Fitbit handig geweest! ?

  • Ann

   9 May

   Wow! Ik ben onder de indruk wat zo’n klein ding rond je pols tegenwoordig allemaal kan en het ziet er nog goed uit ook! Ik heb al een paar keer op het punt gestaan om me een stappenteller aan te schaffen maar deze kan zoveel meer. Ik zou daarom superblij zijn met deze prijs. Ik reis al bijna 5 jaar de wereld rond en je begrijpt dat dan al je budget naar het reizen gaat…
   En by the way, je bent een grote inspiratiebron wat betreft foto’s en blog! Je doet dat geweldig! Heel leuk om te volgen.

 10. Sofie

  9 May

  Bom dia Tjoolaard,

  Net zoals jou hou ik niet van wijzertjes of alles wat met een horloge te maken heeft ?? daarom draag ik er al jaren geen meer…heerlijk die vrijheid.

  Waarom ben in dan geïnteresseerd in zo’n Fitbit? Wel, we reizen een volledig jaar door Europa (nog 9 maand te gaan) met ons huisje op wielen. Wat zou het fijn zijn om tijdens een bergwandeling te bekijken hoeveel stappen we al hebben gezet, dan kan mijn ventje eindelijk eens genieten van de wijdse vergezichten en stoppen met stappen te tellen ? of wanneer ik mn sportschoenen aantrek, want ik hou ervan te lopen op unknown places, hoef ik me geen zorgen meer te maken over uitdrogingsverschijnselen en kan ik gewoon een pintje drinken EN betalen waar en wanneer ik maar wil. ?
  Schol!

  Vele reisgroetjes en heel misschien…
  see you on the road,

  Steffen en Sofie

 11. Camille

  9 May

  Ik denk er al even over om mezelf een Fitbit aan te schaffen.
  Initieel vooral voor de sportfuncties, die ik nu al via verschillende apps op mijn gsm probeer na te bootsen. Die apps geven zoals iedereen wel weet jammer genoeg niet altijd de juiste informatie over je sportprestaties weer.
  Nu, na het lezen van je blog, ben ik ook helemaal excited voor de kbcfunctie. Ik had er tot nu nog niet over gehoord, maar het lijkt me echt handig, zeker voor iemand zoals ik. Ik ben een echte vergeetkous en sloddervos als het neerkomt op mijn gerief altijd overal meehebben. Mijn gsm, portefeuille… Ik heb afgelopen maand zelfs bewezen dat ik in staat ben op skireis te gaan zonder. Gelukkig kon ik toen terecht bij mijn medereisgenoten, maar een Fitbit met de kbcpayfunctie had toen ook wel zeer handig geweest… voor mijn schnitzel (en halve liters) in de bergen. ?
  Een Fitbit winnen zo ik dus super vinden, dan kan ik volgende reis bewust mijn handtas thuis laten. ?

 12. JAAAAAAAAAAAA!

  Bijna aan het einde van mijn 10 maand revalidatie (EINDELIJK) en eind juli mag ik terug beginnen met competitie voetbal.
  Dus ideaal voor mijn intervaltrainingen te starten a.d.h.v. mijn hartslag (en onze truitjes hebben lange mouwen dus kan ik de fitbit verstoppen tijdens de match). Die fitbit x KBC pay neem ik er dan heel graag blij als klant van KBC.

 13. Anne-Sophie Buyse

  9 May

  Ik zou eigenlijk niet voor mezelf een willen winnen maar voor mijn mama. Ze vindt van zichzelf dat ze te weinig beweegt en ik heb haar al ettelijke keren aangemaand om een fitbit te kopen maar elke keer vindt ze wel een argument om het niet te doen… Plus dan moet ze niet elke keer in die megagrote handtas van haar gaan zoeken naar haar portefeuille als ze in de winkel staat!

 14. Alexis Bracke

  9 May

  Zo’n Fitbit Pay zou goed van pas gekomen zijn tijdens onze tweeweekse in Mexico.
  De week voor vertrek liet ik mijn ene bankkaart zitten in de BNPPF automaat aan de Vooruit (dit had overigens niets te maken met de gerstenatjes die ik eerder die dag nuttigde).
  Twee dagen ver in de reis zaten we in Mexico City, en de pesos die we hadden meegenomen waren intussen gespendeerd. In de dichtstbijzijnde geldautomaat verse coupures afgehaald en – je raadt het nooit – mijn andere bankkaart laten zitten (dit had overigens niets te maken met de mezcal die ik eerder die dag nuttigde).
  Allechance had de vriendin nog wat plastic mee, of het was exit leuke roadtrip, enter vakantiejob op een agaveveld.

  Betalen met iets dat je altijd rond je pols hebt klinkt superhandig, ik schat dat ik een goeie 7/10 van de betalingen in Gentje hiermee zou kunnen uitvoeren (zoals ik nu al doe met mijn KBC contactloze kaart).
  Extra bonus dat je er je activiteit mee kan tracken. Ik sport geregeld maar hou momenteel niets van stats bij.

 15. Filip

  9 May

  Wat een toffe wedstrijd. Volg deze blog al een hele tijd, maar die knappe foto’s op je instagram kende ik nog niet.

  Waarom zou ik deze willen winnen?
  Enerzijds om aan te kunnen tonen dat een citytrip echt wel topsport is (hoeveel stappen zet je niet??) en om te kijken of je wel goed geslapen hebt in het bed van die B&B.
  Anderzijds omdat ik regelmatig de deur uit ga zonder mijn portefeuille en al verschillende keren met schaamrood aan een kassa heb gestaan ?

  En als ik het zo rondom mij hoor, is de Fitbit echt wel hét van het onder de activity trackers. ?

  Anyway, sowieso al blij dat ik je IG account heb ontdekt, zodat ik kan genieten van de vele mooie foto’s.

 16. Jeroen

  9 May

  Contactloos betalen is een goede uitvinding als je dit dan nog eens kan combineren met een horloge/sportwatch is het helemaal super. En laat nu juist mijne oude fitbit versleten zijn en dus niet meer handig in gebruik.

 17. Laurens

  9 May

  Ahoi Tjoolaard,

  De Fitbit van men vriendin is nu al enkele maanden kapot. Ze mist het enorm, vooral tijdens het lopen. Ook tijdens het tennissen is het één van de weinige gadgets die niet in de weg zitten tijdens de slagen. Ik zou haar graag een nieuwe cadeau geven, maar we zijn momenteel ook volop aan ’t verbouwen in Koksijde, waardoor dergelijke extraatjes voorlopig even on hold staan… Dus je zou een jong koppel uit uw hometown een enorm plezier kunnen doen met dit extraatje!

  Cheers

 18. Debbie Andries

  9 May

  Super! Nog een extra motivatie om nog meer te gaan sporten! Want zo kan ik al lopend naar de winkel en hoef ik geen handtas mee te zeulen! Ideaal toch! Lijkt me echt een superinnovatie! Ik ben klant bij KBC en sta helemaal achter het idee! Hopelijk kies je mij uit om de Fitbit Charge 3 Special Edition te testen!!

 19. Sofie

  9 May

  Dit zou super van pas komen!
  Al een tijdje aan het rondkijken voor een goeie tracker. Volgens jouw ervaring net wat ik zoek!
  Met 3 kleine kids in huis de sportschoenen terug van de haak gehaald, dus het zou super handig zijn om mijn evolutie wat beter te kunnen volgen. En 2 vliegen in 1 klap: nog wat me -time ?.
  Daarbovenop ben ik ook KBC klant, en heb ik nu toch ook wel de slechte gewoonte om regelmatig zonder bankkaart de winkel binnen te stappen ?.
  Dus eigenlijk is deze watch 3 vliegen in 1 klap voor mij ?.

 20. Jeremy Coffyn

  10 May

  Als jij een kampioen bent in kaarten verliezen dan ben ik hem in kaarten kraken. Zou zeer handig zijn aangezien ik dit jaar alleen al 3 nieuwe kaarten bestelde.

  En ook gwn omdat het een mega fatty gadget is

 21. Emma

  10 May

  Weten hoe weinig stappen ik zet op een dag, zou me hopelijk dwingen er wat meer te zetten!
  Ik ben nu al zo’n fan van contactloos betalen met de kaart, dat ik er zeker van ben dat dat super moet zijn met een horloge. En hoe handig is dat dat je je portefeuille niet moet zoeken in de winkel in je gigantische gedesorganiseerde zak nadat je eerst al alle boodschappen er in hebt gekieperd?!

 22. Wendy

  12 May

  Door omstandigheden heb ik het lopen even moeten staken. Nu wil ik echter opnieuw de draad opnemen, en deze fitbit zou daarbij een hele goed stap in de richting zijn, want zo kan ik op z’n minst alles in de gaten houden (afstand, calorieverbruik, hartslag, etc) en kan ik toch beetje checken of ik goed bezig ben.

 23. Paar maand terug een fitbit cadeau gedaan aan mijn vriendin. Nu vertelt dat ding haar elke morgen dat ze te weinig diepe slaap had en daarom nog moe is. Aangezien ik meestal wel uitgeslapen ben zou ik wel es mijn eigen fitbit willen om te checken of ik al dan niet een beter slaappatroon dan haar heb en daarom wel uitgeslapen ben.

  En ik wil dat betaalsysteem natuurlijk ook wel es testen. Vergeet toch vaak mijn portefeuille.

 24. Hanne Pluim

  12 May

  Omdat ik de uitverkorene ben.
  + Ik ben vorige week weeral mijn bankkaart verloren.
  + Ik ben niet capabel genoeg om een analoge klok te lezen.
  Please send help.

 25. Greet

  12 May

  Waarom ik die Fitbitpay verdien? Omdat ik een ware ramp ben in electronisch betalen en omdat ik vandaag geen moederdagcadeautje kreeg. Daarom.

 26. Tilde

  13 May

  Hey fitbit! Sinds kort heb ik visa kaart afgesloten wegens fraude. Ik zoek nog een alternatief voor als de gewone bankkaart het niet doet wat denk je fitbit? Werk jij ook op congé dagen in mooie landen?
  Op mijn werk in de zorg wordt gezegd dat we kilometers wandelen gedurende de dag. Zou dit ook zo zijn of voelt dit gewoon zo aan, fitbit? En zou de werkdruk op de drukste momenten te zien zijn op bv hartslag? En hoeveel drinken we te weinig fitbit. Kom je eens mee naar mijn werk fitbit?
  Een maand geleden maakte ik gordijnen die de zon tegenhouden. Zou mijn slaapkwaliteit met die extra gordijnen echt verbetert zijn? We kunnen de test doen, Fitbit gij en ik een paar nachten samen in bed! Voor de wetenschap natuurlijk!
  Ik heb loopschoenen gekocht in de hoop om ooit dwars door brugge te lopen. Zou een schema en hartslagmeter en de snufjes me aanzetten om meer te lopen, natuurlijk. Wat denk jij fitbit? Toertjes lopen op een van de mooiste plekken, de brugse vesten!
  Fitbit, ik ga je t maar één keer vragen:
  Ga je mee op reis met me? Naar mijn werk en langs t water en dwars door brugge en s avonds naar mijn bed?
  Groeten,
  Tilde

 27. Ines

  13 May

  Sinds 2 jaar (voor mijn eerste moederdag) heb ik mijn Fitbit charge2 zeer (bijna te) intensief gebruikt: krassen op mijn scherm, bandje losgekomen van de aanhechting… en ondertussen niet meer zonder kunnen. Als wekker, om tot rust te komen, om vaker water te drinken, om in de gaten te houden hoeveel ik kan slapen, om mijn cyclus bij te houden. En daarom ook toe aan een nieuwe activitytracker. Zalig aan de fitbit charge 3 is dat hij waterdicht is dus voortaan zou hij zelfs niet meer uit gaan in de douche of tijdens het zwemmen. Yes please!

 28. Camille

  15 May

  Altijd te laat, maar als ‘t nog telt: klinkt simpel en handig, en meer hoeft zoiets niet te zijn. Bezig met omzwieren van unhealty fuck (mag er hier gevloekt worden? Sorry) naar semi healthy actief vrouwmens, zou een extra duwtje in de rug zijn daarvoor. And there you have it. Thanks voor de info/post, begreep er voor een keer wat van #techisnotmyforte

Your email address will not be published.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://www.tjoolaard.be/20215102-2/ https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html