Weekend Blog Awards + winnaar Lonely Planet

Oh edele lezer, in overdreven gestyleerde knieval drop ik mij aan uwer voeten! Duizenden male bedankt om mij in de top drie van Vlaamse travel blogs te stemmen. Potverdikke meer nog, naar de eerste plek! Had ik niet zien aankomen, hoe cliché het ook klinkt. Dus bij deze nogmaals bedankt! En ook aan jury, Weekend Knack en Enchanté. Even de Weekend Knack Blog Award-avond schetsen. (afbeelding door Wouter Van Vaerenbergh trouwens) Meer foto’s vind je hier.

 • 19u30: toekomen in een gekke Smets Premium Store, alwaar ze bvb. stoelen verkopen van 21.000 euro
 • 19u35: ik eet een frozen yoghurt en schrik omdat het niet naar ijs smaakt
 • 19u45: ik drink Fiji water.
 • 19u50: ik eet chips
 • 19u54: ik loop rond en praat bij met wat homeys en kennissen
 • 20u07: ik luister naar Eva Daeleman haar intro
 • 20u12: ik applaudiseer voor Woonblog
 • 20u13: ik zie Tjoolaard in de top drie staan en laat al een spontane “wow” los op de wereld
 • 20u14: hartkloppingen, een spontane rode kop, stappen richting podium. Tjoolaard werd juist uitgeroepen tot winnaar
 • 20u15: ik sta op een podium, vergelijk mezelf met miss België (true story) en kan voor de rest van de avond mijn jas niet meer uitdoen. Okselvijvers!
 • 20u20: ik sta nog steeds te trillen op mijn benen, Nikon 1, fles Belvedere en een houten trofee in de handen.
 • 20u30: ik eet een mini-hamburger en beleef de rest van de avond in een roes

Dit zeiden ze over Tjoolaard:

Een reisblog die leest als een originele gids vol toffe tips met een gigantische knipoog. De traditionele trekpleisters passeren de revue, maar de blog barst van de grappige én vreemde ontdekkingen. (‘een museum met opgezette kikkers’, qué?)

487481_10151370079211198_594740126_n

Wedstrijd

Maar goed, er was ook een wedstrijd gekoppeld aan die Awards. Ook nu geef ik iedereen die een comment naliet een nummer en laat ik een randomizer de winnaar kiezen. Dat geeft volgende lijst:

 1. Jan
 2. Karliener
 3. Eklijr
 4. Evelien
 5. Kenny
 6. Miek
 7. Mr. Mong
 8. Morlicious
 9. Jan-Frederik

Untitled-2

Proficiat Jan, je wint de Lonely Planet Guide For Travel Writing! Stuur je me een adres door?

En nogmaals bedankt iedereen!

tjoolaard.be