jaaroverzicht 2014

Het Tjoolaard jaaroverzicht 2014

Wel, wel, wel 2014. Je was me er eentje. Een echte wervelstorm, een emotionele rollercoaster die nog enkele jaren zal blijven plakken. Verdriet, miserie, angst, extreme blijheid, vriendschap, avontuur, rust, … Alles is de revue wel gepasseerd dit jaar. Een overzicht.

1. Bang wezen in Kiev en Tsjernobyl
2. Op zoek naar Dracula
3. Afrika: Kenia en Oeganda
4. Snowboarden in Les Deux Alpes en Val D’Isère
5. The fancy life in Turkije en Egypte
6. Citytrips: Berlijn, Amsterdam, Porto, Londen, Amsterdam, Oostende
7. Weekend Knack Blog Award

1. Bang wezen in Kiev en Tsjernobyl bezoeken

2014 meteen geopend met een heel zotte ervaring, namelijk Kiev. Op zich al een heel mooie en boeiende stad, maar ik zat er tijdens het hoogtepunt van het conflict met Rusland. Maidan was nog één verzetsbroeihaard en ik maakte er meteen ook mijn eerste begrafenisstoet mee. Heel bizar om een stad op die manier mee te maken. Hoe het voelde, lees je hier. Maar ik trok er vooral heen om Tsjernobyl en de verlaten stad Pripjat te fotograferen. Dat verhaal lees je hier. Gek om zien hoe natuur en desolaatheid de stad weer helemaal overnemen. Heel intense ervaring.

2. Op zoek naar Dracula

Aansluitend op Oekraïne trok ik door naar Transsylvanië in Roemenië. Op zoek naar Dracula. Uiteindelijk werd het een wondermooie roadtrip door bergen, mistbanken en politiecontroles. Of ik de vampier gevonden heb? Lees je hier. Nog in Roemenië ligt de bermudadriehoek van Europa trouwens. In Hoia Baciu Forest gebeuren allerlei bizarre dingen dus moest ik er wel eens heen. Lees je hier.

3. Afrika: Kenia en Oeganda

2014 was het jaar waarin Afrika een speciale plek in mijn ziel kreeg. Wat een gekke ervaring. Totale chaos, overal creativiteit, prachtige natuur en heerlijke mensen. White water kayakken, gorilla’s gaan zoeken, nijlpaarden bij m’n tent, safari’s… Een echte topreis. Zeker Oeganda. Een absolute aanrader. Volgend jaar keer ik zeker terug.

4. Snowboarden in Les Deux Alpes en Val D’Isère

Ook dit jaar trok ik de bergen in om met een plank onder de voeten wat van bergen te glijden. In Les Deux Alpes en Val D’Isère met een hele hoop internationale journalisten. Met een helicoptervlucht door de Alpen, een coole bende, papieren onderbroekjes en en heel veel eten.

5. The fancy life in Turkije en Egypte

Dit jaar ook wat luxueuzer gereisd. Naar Egypte met Thomas Cook. Gaan duiken, quad rijden en de tempels bezoeken. Maar ook de homo resorticus gaan bestuderen in Hillside Beach Club te Turkije.

6. Citytrips: Berlijn, Amsterdam, Porto, Londen, Amsterdam, Oostende

En uiteraard ook weer heel wat Europese steden bezocht. 25 jaar val van de Berlijnse muur gaan herdenken bijvoorbeeld. En een verlaten pretpark bezoeken in Berlijn. Maar ook via een mystery deal naar Porto. Of in de voetsporen van Marvin Gaye wandelen in Oostende. En uiteraard geen reisjaar zonder Londen, Barcelona en Amsterdam.

7. Weekend Knack Blog Award

Om het jaar helemaal af te werken mocht ik voor de tweede keer een Weekend Knack Blog Award in de categorie travel in ontvangst nemen. Waarvoor nogmaals veel dank! Ik kreeg er zelfs de titel ‘prominente lifestylefiguur’ door. Waaaaw.

weekend knack blog awards

 Next up!

Voorlopig is enkel de snowboardreis in januari al gepland. Naar Les Aravis en Chablais. Wat momenteel in mijn hoofd speelt is een hike-trip in extreem koude omgeving. Siberië, Lapland, misschien Ijsland. Daarnaast later op het jaar naar China, wat meer urban exploring en na de grote vakantie terug naar Afrika. Als je zelf nog geniale ingevingen hebt, laat maar horen.

tjoolaard.be