Street Art in Gent: Concrete Canvas tour

Gek eigenlijk hoe weinig hier nog maar geschreven staat over Gent. Nochtans de mooiste stad ter wereld. En nu hebben ze, naast een kroegentocht, de historische tour en een gastronomische wandeling ook een uitgebreide walk langs de Gentse street art.

Het team achter Street Art Belgium komt namelijk met de Concrete Canvas tour op de proppen. Een wandelroute en ene per fiets langs meer dan vijftig kunstwerken van heel wat verschillende artiesten. De overbekende kraai van Roa, de schattige monstertjes van Bue, de abstracte kunst van Topo, het lijnenspel van Strook en de donkere taferelen van Klaas Van Der Linden bijvoorbeeld. De uitleg per artiest krijg je er zomaar bij.

20140505-151451.jpg

Toont des te meer wat voor een creatieve stad Gent echt is. De kaart bestaat in vier talen en is gratis te verkrijgen op verschillende plekken in Gent. Dienst toerisme, de Vooruit en de Zimba onder andere. Per toer ben je ongeveer anderhalf uur zoet. Tjoolaard approved, want tussen de street art in Gent zitten echte topstukken.

20140505-151344.jpg

20140505-151417.jpg

Foto’s van street art Belgium

tjoolaard.be