Up next: snowboarden, relaxen, een goed doel, staycation en een secret destination

Blogposts schrijven vanop het vliegtuig, that’s the good life. Spijtig dat er geen Wi-Fi is. Kon ik wat realtimen. Over het gebrek aan blètende baby’s bv.! Leve midweek vliegen.

Mijn programma van het voorjaar ligt zowat vast trouwens. Er was de korte reis naar Oekraïne en Tsjernobil, een roadtrip door Transsylvanië en een shortstop in Barcelona. Voor de komende maanden staat het volgende gepland.

Snowboarden

Juist terug van Les 2 Alpes en Val D’Isère. Atout France, de toeristische dienst van Frankrijk, heeft me uitgenodigd om de skigebieden eens op een andere manier te bezien. Samen met een hele hoop andere internationale journalisten en bloggers. Binnenkort het verslag!

Op het programma: Snowboarden natuurlijk, veel eten, een helikoptervlucht, wellness, de Mont Blanc aanschouwen, lawine-simulator, een transfer naar en boarden in Val d’Isère en een natuuruitstap. Klinkt goed niet?

Amsterdam en Londen

Veel verlengde weekends, dus de ideale momenten om wat te citytrippen. Naar Amsterdam bijvoorbeeld. Maar dit is een specialleke. Ik mag samen met een online uitgever een reisgids(je) schrijven over Japan. En om alles af te toetsen en de launch te vieren van het platform rij ik even over en weer voor een weekend Amsterdam. Later meer info. Tips voor Tjoolaard-spots zijn altijd welkom trouwens.

Geen jaar zonder Londen, dus ook binnenkort de Eurostar op. Heb weer enkele toffe tips gekregen van uitwijkelingen en tijd dat ik wat verhuisde vrienden chocolade, speculoospasta en deftige mayonaise ga brengen.

Marokko

Twee jaar geleden trokken we met Kapow al naar Peru voor een project rond skateboarden en straatkinderen. Nu doen we Marokko aan en vervangen we skateboarden door straatkunst. Al roadtrippend. De bende vertrekt binnenkort al en ik vlieg na voor een weekje in mei. Zeker de site in de gaten houden want er komt een documentaire over heel het project.

Turkije

Dit jaar ga ik eens voor een heel atypische Tjoolaard-reis. Kristof, vriend en snoepwinkeleigenaar, vertelde me over zijn weekje in een resort. Over genieten in de zon, hele dagen niets doen en genieten van het gastronomische leven. Het haar op mijn armen kwam al recht.
Maar nu ga ik dat dus ook eens proberen. Zie het als een soort experiment. Een aap uit de jungle halen en op een kerkstoel tijdens de paasviering zetten. Gelukkig is er gigantisch veel natuur rond het resort om in te kunnen ontsnappen.

Groupon Mystery deal

Groupon werkt sinds kort met Mystery Deals. Je boekt een goedkope citytrip op hun site, maar je weet niet waarheen. Slechts enkele dagen voor je vertrek wordt de bestemming verklapt. Moet ik eens proberen dus. Tot ik werkelijk op het vliegtuig zit, ga ik de bestemming voor mezelf geheim houden. Benieuwd hoe een stad totaal onvoorbereid aanvoelt. Fingers crossed voor Tallinn, Stockholm, Krakow, Rome of Athene.

Staycation in Oostende

Geboren en getogen aan de kust! Mijn mooie Oostduinkerke werd elke zomer opnieuw overspoeld door ‘binnenlanders’. Vond ik bijzonder gek. Waarom wou een mens zoveel euro’s spenderen om hier wat op het strand te komen liggen? De zee was zo evident dat het onmogelijk als een attractie kon gezien worden.

Maar na tien jaar wonen in Gent is het tijd om zelf eens een kusttoerist te zijn. Drie dagen lang draag ik witte kousen in mijn sandalen, huur ik een gocart en bezoek ik Oostende in al zijn glorie. Zoals het hoort, met hotel en ijscrème-vlekken op mijn geruit hemd.

Het najaar: tips gevraagd!

Ik start het najaar met een trip naar Berlijn. Heel wat te doen daar rond 25 jaar val van de Berlijnse muur. En daarna heb ik nog een volledige oktobermaand open staan. Veel twijfel over waar ik naartoe ga trekken, dus jullie input is meer dan welkom.

Staan voorlopig op de ideeën-lijst:

• De Mississippi afvaren en hier en daar afstappen om ’t een en ’t ander te bezoeken.
• Nepal en het Himalaya-gebergte
• Het echte Zuiden van de States, inclusief rodeo’s en tractorshows
• China
• De Godentocht in Griekenland
• Colombia
• Terug naar Japan

Je ziet het, ik weet het eigenlijk nog niet zo goed. Dus tips, tricks, reisverhalen, ervaring en aanraders voor bovenstaande zijn meer dan welkom!

tjoolaard.be