boxing kangaroo

Interview met een reisblogger: Boxing Kangaroo

Even wat technische problemen gehad met de blog waardoor ik niet kon updaten. Maar we zijn weer back in business! Tijd om nog eens te luisteren naar de collega’s. Boxing Kangaroo bijvoorbeeld. Hoogst originele naam, maar ook een aparte reisblog. Bregt en Lynn zeilen namelijk de wereld rond en delen hun updates via de blog.

Waarom reizen jullie?

Omdat het zo leuk is. En verrijkend natuurlijk. Andere landen, culturen en gerechten ontdekken, nieuwe mensen leren kennen. Hoe langer we weg zijn hoe meer ik besef dat de wereld te groot is en het leven te kort om alles te zien maar we doen ons best.

Waarom bloggen jullie erover?

In de eerste plaats als dagboek voor onszelf, familie en vrienden. Daarnaast hoop ik ook dat andere mensen ervan kunnen meegenieten en iets van opsteken. Mensen die zelf graag reizen, zeilen, of gewoon even wegdromen.

Waarom moeten mensen jullie blog zeker lezen?

Het is niet de meest voorkomende vorm van reizen dus het kan wel eens leuk zijn voor anderen om te zien dat dit ook mogelijk is. De plekken waar wij komen zijn ook vaak plaatsen waar je niet meteen komt als je over land reist.

En verder, voor toekomstige vertrekkers is het ook interessant omdat de meesten omwille van wind en stroming ongeveer de zelfde weg afleggen en ze er wat informatie kunnen uithalen of zien wat hun te wachten staat.

Favoriete bestemming en waarom?

De Zuidkust van Engeland en in het bijzonder de streek Cornwall was verbazingwekkend mooi. Voor velen is het een minder aantrekkelijke bestemming omwille van het weer. Wij waren hier gelukkig tijdens een hittegolf en hebben het in volle glorie kunnen bewonderen. Leuke dorpjes, pittoreske baaien met gekleurde huisjes op de heuvels, en de Engelsen zijn echt wel een zeer aangenaam volk. Het is ook geweldig om te zien hoe in een land waar het bijna altijd regent er zo veel entertainment is op en rondom de stranden.

Tenerife, Santa Cruz. Tenerife? De meeste mensen denken hierbij aan overvolle stranden en straten vol getattoueerde, zatte Engelsen… en dat is ook zo. In het Zuiden toch. Santa Cruz, in het Noorden van Tenerife is fantastisch. Wij zijn hier een maand gebleven en spreken er nog vaak over. Dit eiland heeft echt alles! Mooie natuur, winkels, lekker eten, gezellige bars en allemaal redelijk goedkoop.

Mooiste reisherinnering? En meest bizarre?

Mooiste reisherinnering: Onze oceaanoversteek en aankomst in Barbados na 17 dagen op zee. Eigenlijk ook meteen de meest bizarre reisherinnering. We hebben ons onderweg vaak afgevraagd waar we in godsnaam aan begonnen zijn maar dat avontuur was toch wel het speciaalste dat we ooit hebben meegemaakt. De man die de foto nam kwam zelf net aan en was duidelijk nog wat van slag, het duurde een tijdje vooraleer hij de ontspanknop vond.

Meest bizarre reisherinnering: In Lissabon gingen we naar een voetbalmatch Benfica – Anderlecht kijken. Achteraf ontmoetten we een hoop fanatieke supporters op café en stonden tot in de vroege uurtjes de polonaise te dansen op Anderlecht liederen. Niet iets waar je voor op reis moet gaan maar na 6 maanden in het buitenland was dit een memorabele avond.

Mooiste reisfoto en wat uitleg

boxing kangaroo

Onze onderwaterfoto in Tobago Cays, een eilanden archipel en bescherm natuurgebied in Saint Vincent and The Grenadines. De foto lijkt wel genomen in een zwembad. Je vindt hier een wondermooie onderwaterwereld in een kristalheldere zee van alle soorten blauw. We lagen er enkele dagen voor anker en aten gegrilde kreeft op het strand. Op één van deze eilanden zijn scènes van ‘Pirates of the Caribbean’ opgenomen. Van alle plekken die we al bezocht hebben was dit de meest idyllische.

Wat staat er op de bucketlist?

op onze blog staat ‘Destination Antwerp’ en dat is nog altijd het plan. We zijn momenteel in Grenada aan de boot aan het klussen. Hierna varen we door richting Panama, waar ons de grote avonturen en lange oversteken op de Pacific te wachten staan. Daarna trekken we richting Australië/ Zuid-Oost Azië en dan afhankelijk van de politieke situatie door de rode zee of langs Zuid-Afrika weer omhoog richting Europa. Voor de toekomst zien we onszelf dit ooit/later/als we oud zijn nog wel eens doen en ondertussen kortere zeiltochtjes richting Scandinavië en Engeland maken. En natuurlijk ook reizen zonder de boot. Citytrips zijn geweldig!

De ultieme reistip?

We hebben de neiging om heel lang op een plek te blijven als we het er leuk vinden. Zo bleven we 1 maand in Lissabon en 1 maand in Santa Cruz. Het is geweldig om een stad wat beter te leren kennen. Als je kan, kies er dan voor om minder plaatsen te bezoeken maar wel langer op dezelfde plek te blijven. Kwaliteit boven kwantiteit eigenlijk 🙂

En voor de rest, neem het openbaar vervoer, eet niet in de voor de hand liggende restaurants maar trek kleine steegjes in of vraag de locals om tips, bezoek lokale marktjes. Wij gebruiken ook wel eens foursquare om eens te zien wat er zoal in de omgeving is.

Andere aan te raden websites of blogs?

Momenteel zijn dit vooral blogs van andere zeilers die aan het reizen zijn. Voor we vertrokken heb ik heel deBlauwe Pinquin doorgelezen. Zijn zijn vorig jaar teruggekomen van een soortgelijke reis. Ook World Tour Storiesheb ik toen helemaal gelezen maar ik moet toegeven dat ik het minder interessant vind nu ze de winter en lente op het vaste land doorbrengen. Een andere zeilblog met mooie foto’s en filmpjes is Terra D’agua. Hun volgde ik sinds Spanje ergens en onderweg naar Kaapverdië kwamen we ze toevallig tegen in het midden van de oceaan.

Classe Touriste bekijk ik ook wel eens. Op deze blog verzamelen reisjournaliste Debbie Pappyn en haar partner/fotograaf David De Vleeschauwer het beste van de reizen die ze samen maken en stiekem droom ik ervan om ooit net zo goed te kunnen schrijven.

Boxing Kangaroo online

tjoolaard.be