natuurhuisje

Staycation: uitblazen in de pipowagen

En? Kennen we België ondertussen al vanbinnen en vanbuiten? Dan heb ik misschien nog een tof plekje voor je: een pipowagen te midden de natuur! Weinig te maken met Pipo de clown denk ik, maar ergens heb je wel de circus vibe in de zot gezellige woonwagen. Gevonden op natuurhuisje.be trouwens, waar er wel nog enkele pareltjes staan. Van boomhutten, tot rivierhuisjes naar cabins diep in het bos. Over heel Europa trouwens, maar dat is voor wat later.

Na wat rondsnuisteren op de site viel de pipowagen van de familie Lodewijks in Poppel meteen op. In de velden, naast de paarden, op een boogscheut van heel wat hikes door de Antwerpse Kempen. En uiteraard dat opvallende design van het “huisje”. Cees Lodewijks bouwde de wagen volledig zelf, met hulp van vrienden en familie. Het oog voor detail valt niet te missen, met antieke koffiemolens, schommelstoelen op het terras en een authentieke houtkachel. Het bed is trouwens zo’n gezellig coconnetje.

Uiteraard moet je de nabij gelegen bossen intrekken, maar gewoon wat uitblazen in de tuin, dicht bij het vuur kan ook. En om het helemaal af te maken, je kan een hottub en sauna bijboeken. Koud ga je dus niet hebben. Mieke en Cees Lodewijks zijn trouwens ongelofelijk gastvrije mensen. Ode aan hun appeltaart! Elke morgen staat er een uitgebreid ontbijtje klaar, met de Cees kan je al eens een pintje drinken en de hond begroet je ‘s ochtends aan de deur. Heb ik al gezegd dat de pipowagen een al gezelligheid uitstraalt?

Streekweetje: Ooit al gehoord van de beruchte botersmokkel? Na de Tweede Wereldoorlog was het prijsverschil tussen Hollandse en Belgische boter zo groot dat er een heuse boteroorlog begon. De strijd om het vette goud begon vrij onschuldig met schoolkinderen, huisvrouwen en grensarbeiders die onder hun kleding een paar kilo boter meenamen. Maar er viel geld te rapen. Veel geld. De botersmokkel escaleerde met gepantserde wagens, wegversperringen en vuurgevechten tussen smokkelaars en douaniers, waarbij helaas in de beide kampen slachtoffers vielen.

Wie wil kan in de buurt de botersmokkelroute wandelen. Volg de grote klompen, een kunstproject van het Sask Turnhout en laat je verbazen door de zotte verhalen.

Foto’s

tjoolaard.be