Winterpret: Snowbombing

Waar: Mayrhofen

Wanneer: Paasverlof 2011

Met: Appelogen en Drivr

Vervoer: Volvo V70, testmodel

Route:

Het verhaal:

Ben je van het mannelijke zijn, ga dan naar punt a. Behoor je echter tot de vrouwelijke wezens, ga dan naar punt b. Ben je geen van beide dan ben je slak in transformatie of van buitenaardse origine. Ga in dat geval terug naar je krop sla of planeet.

a)    Knoop je hemd of polo tot helemaal boven toe. Voetbaltruitjjes kunnen ook. Zet ergens op je opgepompt lijf een lelijke tatoeage en ga als het even kan voor een coupe militaire. Drink te veel bier en brul geregeld wat onverstaanbare woorden. Vergeet vooral niet spastisch te dansen en je af en toe te stellen tegenover andere beta-mannetjes. Je bent helemaal klaar voor Snowbombing.

b)   Trek een kousenbroek over je te dikke kont en draag er vooral niets anders boven. Hoe meer je topje glinstert, hoe mooier je bent. Witgeverfd haar is trouwens niet alleen voor albino’s. Drink te veel bier, toon jezelf klaar om elk moment tienermoeder te worden en verlies alle gevoel voor stijl. Je bent helemaal klaar voor Snowbombing.

Met zo’n zootje ongeregeld mocht ik samen met twee gozers dus enkele dagen Mayrhofen verkennen. Allemaal in opdracht van Volvo die zichzelf een jonger imago willen aanmeten. We kregen er een auto voor mee. Zodanig fancy dat ik hem graag Le Volvo noem en er de handleiding van moest lezen. Duizend knoppen en waar de neuk moet die sleutel in? Bolde wel goed.

Het concept: eerst een roadtrip naar Frankfurt, om daar de andere roadtrippers (vooral Britten) te ontmoeten, vervolgens doorrijden naar Mayrhofen voor het Snowbombing festival. Snowboarden overdag, inclusief demo’s van pro’s en heel de reutemeteut en ’s avonds optredens van alle grootheden uit de dubstep- en drum&basswereld. Maar echt allemaal! Benga&Skream, Magnetic Man, Joker, Nero, Pendulum, Prodigy, Example, Mistajam, Andy C, …

Al van bij het begin werd duidelijk dat dit iets speciaal zou worden. In het bijzonder mooi hotel in Frankfurt stroomden verklede Britten en Hollanders toe, de één al gekker dan de ander. ’s Avonds werd meteen marginaal gefeest met drunken lads all over the place tot gevolg. Er lag er zelfs eentje te knorren in de lift.

En de waanzin ging voort in Mayrhofen zelf. Elke dag een verkleedthema, elke dag een schare Britten die zich aan dat thema hielden. Kort samengevat: Snowbombing is keihard feesten met naast je een panda die een teletubbie binnen doet. Topacts van het festival waren Benga&Skream, Mistajam en Magnetic Man.  Oordoppen waren wel een absolute must, want volgens mij kon Joke Schauvliege  het tot in Ertvelde horen.

De sneeuwpret dan. Toekomen in een skigebied en bizarro’s zien rondlopen in short en op teensletsen is niet meteen geruststellend, maar uiteindelijk viel het wel nog mee van sneeuwkwaliteit. Eén dag dikke mist en twee dagen zon. Schone pistes, veel pap, lekker funpark en aanvaardbare prijzen voor drank en spijs. Drie shnitzels op drie dagen, dat is pas integreren trouwens!

Soit het concept Snowbombing is fantastisch. Goeie muziek in een skigebied en op een leuke manier ernaar toe rijden. Enige nadeel is dat het concept nogal Brits is. Overal Britten die hun reputatie ten volle waar maken. Zuipen, roepen, knokken, onverstaanbaar brabbelen en stijlloos door het leven lopen. Kan een drempel zijn voor Belgen om er ook naartoe te trekken. Nu ja ik heb me rot geamuseerd, veel gelachen, verbaasd gekeken, genoten van de muziek en het gezelschap was aangenaam. En nu ga ik me een pandapak kopen.

Foto’s:

tjoolaard.be