Camptoo: met een camper naar de festivals

CAMPTOO

Haaa festivalcampings. ‘s Nachts minstens drie keer struikelen over tentkoorden, gasvuurtjes die ontploffen en een wildvreemde zatlap die plots in je tent kruipt. Jezelf wakker zweten ‘s na amper drie uur slaap want in de tent links van je kozen ze voor een rituele paringsdans, in die rechts was er een mini heavy metal-conventie terwijl ze in de tent achter je maar bleven discussiëren of je in puree een scheutje melk doet of niet. Ooit werd ik zelfs drijvend op mijn luchtmatras wakker. Een hevige stortbui had mijn tent onder water gezet. Het heeft zo zijn charmes. HOEREUH!

Nu, een jaartje ouder, ontzie ik de festivalcamping wel wat. Een AirBnb in de buurt of een wat luxueuzere camping verderop kunnen ook al tegenwoordig. Of een mobilhome natuurlijk! Camptoo klopte even aan met de vraag of ik hun concept niet wou testen. Via hun site mocht ik een camper kiezen voor drie dagen en naar gelijk waar rijden ermee. Het festival Paradise City werd onze bestemming.

Het concept

Camptoo is een platform waarop campereigenaars en mensen die een camper willen huren, samenkomen. Een soort AirBnB voor mobilhomes dus. Naargelang het aantal personen dat meereist, kies je voor een uitgebouwde minibus, een caravan of een potige mobilhome. Klik, klik, klik, contractje tekenen en om je tijdelijke woonst gaan bij de eigenaars zelf. Easy peasy.

Op naar Paradise City

Paradise City, een muziekfestival dicht bij Brussel, was onze eindbestemming. Vijf boys, dus kozen we voor het grootste model camper beschikbaar waar we geen bijzonder rijbewijs voor nodig hadden. En zo belandden we uiteindelijk bij de immer sympathieke Gregory en zijn hypermoderne Fiat Granduca. Na enkele hartelijke woorden uitleg over hoe alles ineen zat, trokken we de baan op. Verbazingwekkend hoe vlot zo’n kolos trouwens rijdt.

Met een camper werd het festivalleven plots toch een stuk aangenamer. Properder vooral, want in de mobilhome zitten twee douches, buiten en binnen. Met warm water! ‘s Morgens op het gemak de tafel en stoelen uitplooien, omelet met spek bakken en verse koffie zetten; je zou voor minder het eerste concert missen. Om nog maar te zwijgen over verse spaghetti eten onder de luifel, als echte schaduwkrijgers.

Maar het grootste voordeel is natuurlijk het slapen. De wanden van de camper isoleren sowieso beter tegen lawaai en zon, plus je slaapt op een degelijke matras, met lakens en kussens. Je rijdt ook met een halve camion de camping op, dus neem je gewoon mee wat je wil. Hallo plonsbadje? Ah nee, slapen is trouwens niet het grootste voordeel. Die eer is weggelegd voor… de diepvries! Cornetto’s eten op een festival, ‘t is gelijk een te spannende broek opendoen!

Op de camping zelf stonden enkele andere campers en dat gaf meteen een gezellige sfeer. Campers ondereen, Team Mobilhome, Bezitters van een proper toilet. Het maakt me benieuwd hoe een langere reis, een echte roadtrip met zo’n huis op wielen is. Toch maar eens op de planning zetten.

tjoolaard.be