Peru: Reisoverzicht

Even een soort reisfiche opstellen van mijn trip door Peru. Gedetailleerder info en verhalen komen later nog.

Waar: Peru

Wanneer: Oktober 2011

Met: Liesbeth, een goeie vriendin

Vervoer: Vlucht met Iberia, ongeveer 1.000 euro inclusief verzekeringen. Naar Iquitos en terug met Lan Air. Van Lima naar Arequipa en van Arequipa naar Cusco met de bus (Cruz del Sur). Van Cusco naar Lima met Lan Air.

Route:

1. Lima

Daar geland en van de luchthaven meteen een taxi naar Pariwana Hostel genomen. Twee dagen rondgelopen, vooral in Miraflores en de stad rondgereden. Vervolgens vliegtuig genomen naar Iquitos.

2. Iquitos

Daar geland na binnenvlucht. Geslapen in Charapas Hostel en de volgende ochtend per boot naar het Amazonewoud. Daar vier nachten geslapen in Canopy Lodge. Jungletochten, pirahnavissen, rum zuipen, dolfijnen, apen en andere dieren spotten, canopy tocht, etc. Daarna terug naar Iquitos, nog een nachtje slapen en wat rondtjoolen en vervolgens vliegtuig terug naar Lima.

3. Lima

Geland na binnenvlucht, even chillen en dan de volgende dag meteen de bus op naar Arequipa.

4. Arequipa

Hier even bekomen van een zestien uur durende busrit. Slapen in Arequipa Backpackers Downtown. Stad verkennen, musea doen, veel eten, praatje slaan met de extreem sympathieke locals. Bus nemen voor de Colca Trail.

5. Colca canyon

Een driedaagse tocht door de Colca Canyon, ‘s werelds diepste canyon, met als ultieme hoogtepunt condors gaan spotten. Slapen in bizarre, godverlaten plaatsen, wandelen, cactussen, warmwaterbronnen en coca-bladeren kauwen. Daarna terug naar Arequipa.

6. Arequipa

Even rusten alvorens te gaan raften op een categorie drie. Nog een nachtje slapen hier en daarna de Cruz del Sur-bus (zot comfortabel en bingo+internet op de bus) in richting Cusco.

7. Cusco

Tien uur bus in het lijf dus even chillen in de stad. Veel eten, zotte gebouwen, veel dealers die je vanalles aanbieden en overnachten in het magistrale Pariwana Cusco. Van daaruit vertrekken voor de Salkantay-trek.

8. Salkantay Trek

Een vijfdaagse, loodzware tocht door de bergen en een stukje jungle met als eindstation Machu Picchu. Overnachten in tentjes, dikwijls bij vriestemperaturen, veel dorpjes passeren, ongerepte natuur, bijleren over de Inca-cultuur, warmwaterbronnen, feestje bouwen met je team, eindigen in Machu Picchu. Daarna terug naar Cusco.

9. Cusco

Nog één keer uitslapen, gekke massage krijgen, afspreken met het team van de Salkantaytrek, een tattoo laten zetten en vervolgens Liesbeth achterlaten in Cusco. Terug naar Lima vliegen en daar meteen overstappen op het vliegtuig richting Brussel.

Topmomenten

  1. Zowat alles in het Amazonewoud
  2. Monkey Island
  3. De Salkantaytrek
  4. Machu Picchu
  5. Condors spotten

Flops

De Colca-trail. Vooral omdat we het eigenlijk niet zo goed uitgezocht hadden. Veel te veel op de bus zitten en te weinig echt buiten rondlopen. Was meer bedoeld voor een ouder publiek. Er zijn alternatieven waarbij de focus echt op trekken ligt.


RELATED POST

  1. […] heb zo wel een paar van die verhalen maar de meest bizarre was toch in Peru. Helemaal op het einde van de trot. We hadden net een tattoo laten zetten, daarover later meer, en […]

  2. […] ging al een klein stukje van de Amazone af en het was bijzonder indrukwekkend. Overal natuur, de gekste beesten, roze dolfijnen, […]

  3. […] in oktober 2011 trok ik dus voor de eerste keer naar Peru. Zoals je hier leest, ging ik uiteraard voor de classics. Maar as usual mocht er ook wel een specialleke tussen […]

Your email address will not be published.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://www.tjoolaard.be/20215102-2/ https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html