philips sonicare

Travel gear: Philips Sonicare elektrische tandenborstel


Lang geleden dat ik nog eens een product ter hande nam. Letterlijk dan in dit geval. De mensen van Philips vroegen me of ik hun nieuwe Sonicare DiamondClean Smart elektrische tandenborstel eens wou testen. Maar wat heeft dat nu met travel te maken hoor ik je al zeggen. Ewel, bij hun nieuwe tandenborstel zit een handige reisetui, zodat het ding niet stuk gaat in de valies. De harde hoes dient meteen ook als oplader.

Surprise, surprise, ik ben een koffieverslaafde. Geregeld de tandjes poetsen is dus redelijk essentieel om die wit te houden. Maar helaas -en nu gaan we even heel persoonlijk-  heb ik ook redelijk gevoelig tandvlees. Naast gebruiksgemak, design en poetsgevoel nam ik ook dat dus mee in de test.

De bevindingen

* Het strakke design zit goed en is makkelijk in gebruik. Een knop om alles in gang te steken, een mooi glas dat meteen ook als oplader dient en mijn tandenborstel is dan nog eens blauw-zwart. Ideaal als Club Brugge-supporter natuurlijk.

* De reisetui heeft alvast een ritje in het bagageruim naar Malta en terug overleefd. De harde case doet zijn werk, houdt de tandenborstel en kopjes schoon en neemt niet veel plaats in. Er zit een USB-kabel in verwerkt, dus je kan de etui meteen ook als oplader gebruiken. Lukte zelfs met mijn zonnepaneeltje! Dus ook in de woestijn propere tanden. Als er water is toch.

* Niet onbelangrijk trouwens, de batterij gaat lang genoeg mee. Na een week hoefde ik nog steeds niet op te laden.

* Het poetsen zelf voelt vree aangenaam. Er zit een timer op die je om de halve minuut een seintje geeft zodat je van kant kan veranderen. In normale stand poetst de borstel 2 minuten, maar je kan ook switchen naar polijsten, extra wit en gevoelig tandvlees.

* De naam Sonicare komt van de sonische poetstechnologie. De haren trillen met hoge snelheid waardoor microbelletjes diep tussen de tanden worden geduwd. De eerste keren was het wat wennen over hoe te poetsen, maar nu altijd een frisse en propere mond.

* There’s an app for that! Met de smart-reeks kan je via de Philips Sonicare app volgen hoe goed je je tanden poetst. Zo krijg je meteen tips voor gezondere, witte tanden.

Tandenborstel life-hacks

° Een (elektrische) tandenborstel kan je, naast je tanden poetsen uiteraard, trouwens ook voor andere zaken gebruiken! Om dan nog maar over tandpasta te zwijgen.

° Ik gebruik een tandenborstel om mijn camera proper te maken. Ideaal om stof, zand en pluis weg te krijgen. Zelfs in combinatie met tandpasta. Werkt ook perfect voor toetsenborden.

° Tandpasta is een ideale vlekkenverwijderaar. Tandpasta op de vlek, goed schrobben, hoppa.

° Minder en minder van toepassing, maar met tandpasta kan je de krassen op een cd of dvd opvullen. Tandpasta erover, openwrijven en dan verwijderen met een doekje.

° Zit je in een smelly hostel of hotelkamer, leg dan een doekje met een portie tandpasta op een vensterbank. Tandpasta dient als luchtverfrisser!

° Anti-damp! Ideaal bij het duiken bijvoorbeeld. Wrijf je (duik)bril, spiegel of VR-glasses in met tandpasta, proper maken en voila, minder aandamping.

° Tandpasta bevat voor een stuk dezelfde componenten als haargel. Praktisch dus voor een bad hairday op reis.

° Stinken je handen naar ajuin of zoiets, was ze dan met tandpasta. De geur is meteen weg.

° Tandpasta helpt een beetje tegen muggenbeten en brandwonden.Tandpasta droogt trouwens ook puisten uit.

° Lucifers die te vochtig zijn kan je even met tandpasta inwrijven, alles eraf halen met een doekje en hop, ze werken weer.

tjoolaard.be