De gekste verkeersregels in het buitenland

De gekste verkeersregels in het buitenland

Dat je in Engeland links moet rijden, dat weet je wel. In Duitsland mag je op sommige stukken snelweg zo snel rijden als je wil en in Canada mag je in sommige steden rechts door het rood rijden en in andere dan weer niet. Maar er zijn ook heel wat gekke verkeersregels die je maar beter kent voor je naar een land trekt. Sunny Cars somde er al vijf op in hun blogpost, ik doe er nog wat bij.

* In Spanje mag je niet in zwemkledij achter het stuur zitten. Ook sletsen of teenslippers mogen niet, maar dat is in meerdere landen wel zo. In Duitsland moet je alleen maar schoenen aan hebben. Ze zien er een auto als persoonlijke ruimte.

* In Illinois mag je dan weer niet van kleren wisselen achter het stuur. In Kentucky mag een vrouw alleen in bikini achter het stuur zitten als er twee politieagenten bij zitten.

* Nog in Spanje, maar ook in Portugal en Italië moet je altijd een reservebril in de auto liggen hebben. Als je ene nodig hebt natuurlijk.

* In Cyprus zijn ze ook redelijk streng. Daar mag je niet drinken (ook geen water), eten en je middelvinger opsteken achter het stuur. In Spanje mag je ook geen boodschappen leggen op de achterbank van een cabrio.

* In Zuid-Afrika hebben dieren altijd voorrang, met of zonder ruiter. In Tennessee mag je dan weer niet jagen vanuit een rijdende wagen. Dus elders mag het wel?

* Ah ja, in Alaska mag je niet rondrijden met een hond op je dak vastgebonden. Maar in Minnesota mag je wel een gorilla meenemen in de auto. Hij moet wel op de achterbank. (no joke)

* In Alabama mag je niet rondrijden met een blinddoek. Staat echt zo in het wetboek. Dus iemand moet het voor die wet sowieso geprobeerd hebben.

* In Japan kan je een boete krijgen als je andere mensen vuil maakt met opspattend water van plassen.

* In België ben je verplicht van je wagen op slot te doen als je hem achterlaat. De motor laten draaien mag ook niet als je niet in de wagen zit.

* In Denemarken mag je je auto niet starten als er nog iemand onder ligt. Wil je vertrekken dan moet je eerst eens op je toeter duwen. En eigenlijk moet er constant iemand voor je wagen lopen met een rode vlag zodat paardenkoetsen weten dat er een gemotoriseerd voertuig aankomt.

* In Devon mag je na zonsondergang niet achteruit lopen en als je in Florida een olifant vastbindt aan een parkeermeter, dan moet je dezelfde prijs als voor een auto betalen. In San Francisco moeten die olifanten trouwens aan de leiband.

Op zoek naar meer handige informatie over autorijden op je bestemming? Sunny Cars bundelde de voornaamste tips en tricks van de populairste autohuurlanden in een aantal praktische Sunny Guides. Reis je naar Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Kroatië, Zuid-Afrika, Curaçao, de VS of Canada, kijk dan zeker eens op de website van Sunny Cars.

tjoolaard.be