Next up: Egypte, IJsland, China, Noord-Korea en Tanzania

Het voorjaar zit weer goed gevuld. Na een snowboardtrip in Frankrijk, een citytrip naar Dublin en carnaval vieren in Dusseldorf raken ook de komende maanden goed opgevuld. Een overzicht.

Egypte: duik in de geschiedenis

egypte

Yes, tweede keer op relatief korte tijd, maar nu met een heel andere insteek. Ik begin in Aswan en neem vandaar de boot helemaal tot aan Luxor om dan van daaruit te vliegen naar Caïro. Onderweg stoppen we bij de tempel van Kom Ombo en Edfu, spotten we allerlei beesten langs en op de Nijl, passeren we in de Vallei der Koningen om af te sluiten bij de piramides van Gizeh. De piramides van Gizeh! Eindelijk zie ik ze in het echt. Ga ik huilen? Misschien. Bedoel ik met misschien eigenlijk gewoon ja? Ik dacht het wel.

IJsland: stop-over vol natuur

ijsland tjoolaard

Iceland Air nodigt me uit om hun stopover-concept te testen. Voor je naar Noord-Amerika doorvliegt, kan je een tussenstop doen in IJsland en er zeven dagen blijven zonder meerprijs op je ticket. Op het programma staat een bezoek aan de Blue Lagoon, Reykjavik binnenste buiten keren, de route langs de Golden Circle en de zuidkust volgen en quad rijden in de buurt van Grindavik. Back to nature dus!

Noord-Korea en China

noord-korea

De grote reis van dit jaar gaat naar China en Noord-Korea. Veel concrete invulling is er nog niet, op de trip door Noord-Korea na dan natuurlijk. Die is tot op de minuut georganiseerd door het gespecialiseerd bureau waarmee ik door het land trek. Bijzonder benieuwd naar hoe die manier van reizen aanvoelt. Naar het schijnt zou het een wondermooi land zijn. Daarna trek ik door naar China om er naast de klassiekers ook enkele heel gekke plekken te bezoeken. Later meer daarover.

Tanzania: hier met die dieren

serengeti tanzania

Vorig jaar hadden Kenia en Oeganda me volledig in hun greep dus keer ik met veel plezier in het najaar terug naar Afrika. Tanzania deze keer. Van voorgangers heb ik horen zeggen dat de enorme migratiestromen door het Serengetipark fenomenaal zijn, je op zo goed als alle safari’s the big five kan spotten en dat de Masai-cultuur een heel boeiende is. Om dan nog maar te zwijgen over Lake Manyara en de gigantische krater van Ngorongoro Conservation Area. Lekker eten, prachtige natuur, de creatieve chaos van de Afrikanen, ik kijk er naar uit.

tjoolaard.be