Up next: Zuid-Tirol

Ik heb coole ouders, dat mag gezegd zijn. Vanaf we in het middelbaar belandden kregen mijn broers en ik elk jaar een snowboardreis cadeau. Zonder hen weliswaar. Eens we wat ouder waren trokken we er op eigen houtje op uit, maar de eerste twee reizen ging ik mee met de ziekenkas. Naar Luttach en Molveno. Klinkt waarschijnlijk niet zo bekend en dat is het ook niet. Maar wel wondermooie skipistes door de bossen.

Nu kreeg ik van de mannen van Nascom en toerisme Zuid-Tirol een uitnodiging om even nostalgisch te doen en opnieuw richting Zuid-Tirol te trekken. Overmorgen al! Vier dagen het gebied (her)ontdekken, inclusief streekspecialiteiten en -hopelijk toch- locals.  Het programma ziet er als volgt uit.

Dag 1

Vliegreis richting Alta Badia en in de namiddag Ladin kooklessen. Voorlopig nog geen idee wat het is en al zeker niet -gezien mijn onbestaande kooktalenten- wat het zal geven. Er is ook een hike voorzien op sneeuwraketten. Yeah! ‘s Avonds worden we per snowcat naar een hut gebracht waar een dj ons de nacht doorhelpt.

Dag 2

De pistes worden officieel geopend en wij mogen erbij zijn. Met een kaart in de pollen boarden we van hut naar hut om er telkens lokale specialiteiten te proeven. Daarna trekken we naar San Lorenzo, wandeltocht naar een hut waar we diner krijgen. Terugkeren doen we met een toboggan, een soort houten oprolbare slee.

Dag 3

Snowboarding time! Op Italiës bekendste berg. Geen idee welke dat is, maar ik laat het je zeker nog weten. Daarna trekken we naar het stadje Brunico, waar er blijkbaar een wondermooie kerstmarkt is en zo.

Dag 4

Een hike door sneeuw en natuur waar ik enorm naar uitzie. Buiten spelen is mijn ding wel! We gaan er picknicken in het bos en we keren terug met een pöckl. Say what? Yes ik heb het ook moeten opzoeken. Filmpje hieronder. Iets in me zegt dat dit bijzonder leuk gaat worden.

Uiteraard krijg je op deze pagina heel wat updates en de rest kan je op deze site en Facebookpagina volgen.

tjoolaard.be