le grand bornand la clusaz

Sneeuwpret in La Clusaz en Le Grand Bornand

Na een stop in Morzine en Les Gets (lees je hier) trok ik met de snowboard onder de arm door naar La Clusaz en Le Grand Bornand. Ook nu geen gigantische overtoeristische appartementsblokken maar kleine, gezellige dorpjes.

De sneeuw

Ook hier niet de ideale condities gehad. De weergoden hadden er niet echt zin in. Le Grand Bornand is onderdeel van Massif des Aravis, wat in totaal ongeveer 200 km pistes biedt. Sneeuwzeker, zeker als je boven Le Chinaillon gaat (2100m). Beginners gaan hun ding wel kunnen doen rond de dorpen. Veel blauwe pistes, dus ideaal ook voor gezinnen. Freeriders kunnen hier trouwens ook uit de voeten. Zeker als je wat dieper het gebied in trekt. Op de top van het Maroly-gebied ligt het funpark Grand-Bo, een van de beste in Frankrijk so they say. Le Grand Bornand is ook de bakermat van vélo-ski, maar daarover later meer.

La Clusaz ligt in de buurt, maar is enkel bereikbaar vanuit Le Grand Bornand via een pendelbus. Ooit nog host voor de winterspelen dus zeker een goeie spot. Groot, vijf aparte delen en bijzonder kindvriendelijk. Helaas niet kunnen gaan freeriden hier wegens te mistig, maar ook hier zouden enkele deftige pistes zijn.

Eten

In Le Grand Bornand moet je absoluut eens gaan eten in La Ferme de Lormay. Albert, de eigenaar/kok, is een fenomeen. Doet gewoon waar hij zin in heeft. Gaat jagen en past er zijn kaart naar aan. Zalige kerel, vol verhalen en zijn taarten zijn heerlijk. In La Clusaz kan ik dan weer L’Auberge des Aravis aanraden.

 

Geen zin in skiën?

Le Grand Bornand staat bekend voor zijn wandel- en langlaufpaden door de bossen. Een stevige après-ski ga je niet vinden in het dorp, maar wel veel authentieke chalets, inclusief echte leerlooier, pottenbakker en reblochonboer. Zowel in La Clusaz als Le Grand Bornand kan je ook gaan paragliden en er is genoeg wellness voorzien in de stadjes. Maar het coolste event is gegarandeerd Défi Foly in La Clusaz. Met snowboards, ski’s en zelfgefabriceerde voertuigen proberen de deelnemers zo ver mogelijk over een meer te glijden, terwijl deejay’s luide beats knallen.

Foto’s

tjoolaard.be