Postkaarten

Ik ben een overgedigitaliseerde mens. Weinig analogie in mijn leven en eigenlijk is dat echt spijtig. Misschien moet ik mijn volgende post wel op een typmachine uitschrijven. Postkaarten is nog zoiets dat ik helaas uit mijn leven gebannen heb. Te veel rompslomp; mooie foto’s uitzoeken, postzegels kopen, kaartje volschrijven, adres proberen onthouden, postbus zoeken…

Gelukkig is er een app. voor je smartphone die het allemaal voor jou doet. Cardagram! Foto nemen met je telefoon of tablet (please don’t), invoegen, voorzien van tekst, adres uit je adressenlijst selecteren en opsturen. Maar … maar … ik wil een kaartje kunnen vastpakken! Wel coole aan Cardagram is dat ze je zelfgemaakte kaart ook effectief printen en analoog doorsturen voor je. Twee weken later valt het in in brievenbus van je bestemmeling. True story want zelf getest! Kost een euro en nog wat per kaart. En uiteraard zijn er ook alternatieven.

page

Ideaal dus voor als je ergens in the middle of nowhere zit (maar toch dataconnectie of wifi hebt natuurlijk). En nu stuur je je homeys en familie tenminste een foto die je zelf gemaakt hebt. Gedaan met die cliché blote vrouwen met ludieke boodschap-kaarten en lelijke ansichtkaarten. En gedrochten zijn er!

tjoolaard.be