Next up: Japan

Konichiwa, ninja, mister myagi, arigato, san goku. Je ziet het al, ik ben er helemaal klaar voor. Eindelijk eens de nummer één bestemming van mijn bucketlist schrappen. Japan, here I come. In oktober ga ik een maand lang het eiland verkennen. Ik land in Tokyo en moet eindigen in Fukuoka. Wat daartussen gebeuren mag, ligt voorlopig nog niet echt vast. Sowieso een stop langs Hiroshima en Kyoto en graag ook een hike door de Japanse bergen. Naar het schijnt is de tempeltocht de moeite.

Tips gewenst

Aangezien ik er ook nu op mijn eentje naartoe trek, het land niet zo goedkoop is en ik de taal deze keer niet machtig ben, wordt dit ook de eerste reis die ik bijzonder goed wil voorbereiden. Duust boeken aan het lezen en mijn Japans aan het bijschaffen. Watashinonamaeha nīrudesu. Watashi wa tjoolaard yo.

Als er hier kenners ronddwalen, laat gerust weten wat wel en wat niet. Alle tips zijn welkom. Dit heb ik voorlopig in gedachten:

 • weekje Tokio
 • trektocht door de bergen
 • Kyoto
 • Hiroshima
 • Fukuoka
 • alles eten wat ze me aanbieden
 • Maid bars, kattencafés, ninja-restaurants
 • grootwarenhuizen, showrooms en wetenschapsmuseum
 • tempels, hostels en capsule hotels

Japan-map-jpg


RELATED POST

 1. Evi

  15 July

  Rice terraces van Yotsuya in Shinshiro zijn wel de moeite. Ligt aan de voet van de Kurakake, typisch Japanse scenery (mistige bergen). Ergens tussen Kyoto en Tokyo.

  • nielvanherck

   15 July

   Klinkt alleszins al vet! Thanks.

 2. Frederic

  15 July

  Cool dat je naar Japan trekt, Niel. Check deze site eens:
  http://www.iheartjapan.ca/category/travel-tips/

  Vele tips die ik andere reizigers gaf vond ik terug op die site. Als je meer info zoekt let me know!

  • nielvanherck

   15 July

   Nice! Zalige website. Arigato Fre-san!

 3. […] film speelt zich nochtans zo goed als volledig af in Japan, land der landen. Muziek zit goed, actie is perfect, de vrouwen zijn knap en af en toe heb ik zelfs […]

 4. […] die er wat deftig uit ziet. Deze dan maar. Kan je al eens checken hoeveel uur erbij komt. Voor Japan mag ik dus rekenen op een tijdsverschil van 9 uur. Zal bovenstaande tips dus maar best goed […]

 5. […] met een clip om er een full digital camera van te maken. Ik mag ze eens testen op mijn reis in Japan en laat weten wat ik ervan […]

 6. […] These days, Asian actors have been making the jump to Hollywood.Credits: Japan picture (left) […]

Your email address will not be published.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://www.tjoolaard.be/20215102-2/ https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html