Next up: Japan

Konichiwa, ninja, mister myagi, arigato, san goku. Je ziet het al, ik ben er helemaal klaar voor. Eindelijk eens de nummer één bestemming van mijn bucketlist schrappen. Japan, here I come. In oktober ga ik een maand lang het eiland verkennen. Ik land in Tokyo en moet eindigen in Fukuoka. Wat daartussen gebeuren mag, ligt voorlopig nog niet echt vast. Sowieso een stop langs Hiroshima en Kyoto en graag ook een hike door de Japanse bergen. Naar het schijnt is de tempeltocht de moeite.

Tips gewenst

Aangezien ik er ook nu op mijn eentje naartoe trek, het land niet zo goedkoop is en ik de taal deze keer niet machtig ben, wordt dit ook de eerste reis die ik bijzonder goed wil voorbereiden. Duust boeken aan het lezen en mijn Japans aan het bijschaffen. Watashinonamaeha nīrudesu. Watashi wa tjoolaard yo.

Als er hier kenners ronddwalen, laat gerust weten wat wel en wat niet. Alle tips zijn welkom. Dit heb ik voorlopig in gedachten:

  • weekje Tokio
  • trektocht door de bergen
  • Kyoto
  • Hiroshima
  • Fukuoka
  • alles eten wat ze me aanbieden
  • Maid bars, kattencafés, ninja-restaurants
  • grootwarenhuizen, showrooms en wetenschapsmuseum
  • tempels, hostels en capsule hotels

Japan-map-jpg

tjoolaard.be