interview the ego tripper

Interview met een reisblogger: The Ego Tripper

Vrijdag dus tijd voor interview nummer twee. En niet zo maar ene. Een interview met The Ego Tripper, zo wat de blog waardoor ik begonnen ben met reisbloggen. Zalige schrijfstijl. Beetje cocky en veel humor. Zijn bestemmingen zijn de max en ook de foto’s mogen er zijn. Keer horen wat dien mens te zeggen heeft.

Waarom reis je?

Vermoedelijk omdat het in de loop der jaren een beetje een verslaving geworden is. En zowat mijn enige hobby, een dure. Maar waarom is het zo’n verslaving geworden? Ik denk omdat ik me in het buitenland vrij voel: vrij van stress, vrij van verplichtingen, vrij van sociale remmingen. Ook omdat het zo enorm boeiend en leerrijk is. En omdat mijn job het toelaat. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik regelmatig een reisreportage mag schrijven.

Waarom blog je erover?

Omdat ik na zoveel jaar reizen een bijzonder groot archief aan fotomateriaal opgebouwd had, dat stof lag te vergaren in de archieven van Facebook. Ik dacht dat ik andere reizigers er eventueel wel mee zou kunnen helpen, of inspireren. Bovendien wilde ik mijn ervaringen opschrijven zodat ik ze niet meer zou kunnen vergeten.

Waarom moeten mensen jouw blog zeker lezen?

Niemand moét mijn blog lezen. Maar hopelijk spreekt mijn persoonlijke en ongezouten mening toch wel aan. Of de typische schrijfstijl? Ik weet het niet. Ik zou mijn blog alleszins niet als een must-read omschrijven.

Favoriete bestemming en waarom?

Japan, omdat het zo heerlijk crazy en weird is. Thailand, omdat het zo makkelijk, mooi en lekker (ik bedoel het eten) is. De Amerikaanse staat Oregon, omdat de overweldigende natuur er zo ruw en rauw is (en omdat Portland één van de coolste steden ter wereld is). La Gomera, omdat het zo’n prachtig klein eilandje is. En de Andaman Eilanden, omdat het zo retelastig is om er te geraken, maar uiteindelijk meer dan de moeite waard. Ik weet het niet, kiezen is echt wel verliezen.

 Mooiste reisherinnering? En de meest bizarre?

Mijn eerste road trip door California is één van mijn mooiste reisherinneringen. Soms wou ik dat ik terug in de tijd kon gaan om die reis over te doen. Ook mijn eerste backpacktour door Italië staat voor altijd in mijn geheugen gegrift.

Wat bizarre herinneringen betreft, zo heb ik er veel. Lokale drank heeft daar in de meeste gevallen iets mee te maken. Ook mijn wereldreis van 15 dagen die ik voor een reportage ondernam was bijzonder bizar. Vijf continenten, vijf wereldsteden, 60 uur op het vliegtuig, van de ene jetlag in de andere en dat op 15 dagen. Te veel plezier+te veel slaappillen=bizarre ervaring.

 Mooiste reisfoto en wat uitleg? 

the ego tripper

Ik heb deze foto altijd speciaal gevonden. Het is Hierve El Agua in de Mexicaanse staat Oaxaca. Een versteende waterval dus, met een prachtig uitzicht. Bovendien lijkt het alsof de mensen op de foto zo meteen de waterglijbaan naar beneden nemen.

Wat staat er op de bucketlist?

Goh, eigenlijk niet zoveel. Ik bedoel daarmee: ik zou overal naar toe gaan (behalve terug naar Denemarken of Cuba). Maar ik heb de afgelopen jaren al veel bucketlist items afgewerkt. Toch zou ik graag eens naar Argentinië, Costa Rica en Nieuw-Zeeland willen.

De ultieme reistip? 

Leg je reis vooraf niet helemaal vast. Laat ruimte voor spontaniteit. Luister naar tips van andere reizigers en durf je reisplan on the spot aan te passen. En zeg ‚ja’ op (haast) alles: durf nieuwe dingen/plekken te ontdekken. En let goed op, probeer kleine details van je reis te onthouden. Geniet ter plekke in plaats van achteraf op je foto’s.

Andere aan te raden websites of blogs?

Goh, die van jou, Niel! Maar om helemaal eerlijk te zijn lees ik helemaal niet zo graag blogs.

 

tjoolaard.be