days on the road reisblog

Interview met een reisblogger: Days on the Road

Ook al zit ik nog in Roemenië op dit moment, toch weer reisbloggers aan het woord laten. Yes, meervoud! De vrouwen van Days on the Road namelijk. Twee zalige mensen. Twee verschillende karakters ook. En dat maakt hun reisblog net zo interessant. Diverse bestemmingen, verschillende stijl. Foto’s, video, leuke tekst, toppertje dus.

Waarom reizen jullie?

De beste manier om dat uit te leggen is met de woorden van Pico Iyer: “I’ve always felt that the beauty of being surrounded by the foreign is that it slaps you awake. You can’t take anything for granted. Travel for me is a little bit like being in love because suddenly all your senses are at the setting marked ‘on’. ”

Met andere woorden: reizen is patsen in u gezicht krijgen en wij vinden dat om één of andere masochistische reden plezant.

Waarom bloggen jullie erover?

We vertellen graag sappige verhalen; van idyllische stranden tot die ene diaree aanval in het midden van een grensovergang. Omdat we extreem gepassioneerd zijn door reizen resulteerden vragen van vrienden dan ook in ellenlange mails vol tips en anekdotes. De blog verzamelt ons geratel op een georganiseerde manier.

Het is leuk om te zien dat onze tips nu wereldwijd opgepikt worden.
We staan dan ook kinderlijk op en neer te springen wanneer iemand laat weten dat één van onze blogposts het startpunt was voor een eigen uitstap. Mensen inspireren, prikkelen. Daarvoor doen we het.

Waarom moeten mensen jullie blog zeker lezen?

Je vindt er tips en inspiratie voor korte en lange reizen zonder dat je er een astronomisch budget voor nodig hebt. Het zijn eerlijke verslagjes over de onnozelheden die wij onderweg beleven.

Favoriete bestemming en waarom?

Kim: Californië. Je kan er hiken of klimmen op de rotsen in Yosemite National Park, op zoek gaan naar de beste surfspots langs de Pacific Coast Highway, star gazen in Hollywood of citytrippen in San Francisco en Los Angeles. Het is er zo divers en het blijft verrassen. Maar who am I kidding: ze hebben er gewoon veel te lekkere hamburgers!

Louise: Indië. Ik ben stapelverliefd op dat land en tegelijkertijd brengt het het slechtste in me naar boven. Het is een combinatie van haat en liefde.
Je ogen vallen er constant uit je hoofd van verbazing en je wereldbeeld wordt er non stop aan de kaak gesteld. Het is een enorm boeiende, boosmakend, welsmakende en slechtriekende mix die heel wat humor te bieden heeft op de meest onverwachte plekken.

Mooiste reisherinnering? En meest bizarre?

Louise: Mijn mooiste reisherinnering is het bijwonen van Holi festival in India. Ik stond paf van de duizenden mensen die in guerilla modus elkaar bestookten met gekleurd poeder en waterballonnen.

Kim: Mijn meest bizarre reisherinnering is het bijwonen van een fish fight in Cambodja. Vissen die vechten, het moet zowat één van de saaiste illegale activiteiten in de wereld zijn.

Mooiste reisfoto en wat uitleg.
 interview met days on the road

Kim: In de Grand Central Market in downtown Los Angeles kan je voor geen geld eten en dat tussen Mexicaanse mama’s, cowboys en neon borden. Top.

interview met days on the road

Louise: Deze foto werd genomen op het zotste en vrolijkste festival in de wereld: Holi festival.

Wat staat er op de bucketlist?

We willen graag zoveel mogelijke nieuwe plekken ontdekken.
Omdat we niet kunnen kiezen is onze bucketlist dan ook vaak leeg. We kiezen dan vrij impulsief wat de volgende trip wordt.
Moesten we dus vandaag mogen vertrekken dan wordt het:

Louise: Met de moto overland te reizen naar Singapore. Of me onderdompelen in de gekte van Tokio of Burning Men.

Kim: Nepal. Ik wil graag eens op het dak van de wereld staan. Maar Patagonië of IJsland zouden ook grote kanshebbers zijn.

De ultieme reistip?

Kim: Loop eens lekker verloren. Zonder plan kom je de leukste en vreemdste dingen tegen.

Louise: Reserveer een plekje in je rugzak voor kerstlichtjes. Goedkope hotels hebben vaak deprimerende TL lampen. Gezellige lichtjes doen wonderen voor de sfeer en gezelligheid.

Andere aan te raden websites of blogs?

Kim: The Everywhereist (http://www.everywhereist.com/) heeft een hele leuke schrijfstijl en is zo grappig dat je blijft terugkeren.

Louise: Petje af voor de 3 gasten van SoliDream (http://english.solidream.net/). Ze fietsten 3 jaar lang rond de aardbol, met een budget van 7 euro per dag. De avontuurlijke verhalen en ongelooflijke videoverslagen geven je instant zin om te vertrekken.

Days on the road online

tjoolaard.be