up next, egypte, reisblog

Up next: Egypte, Kenia en Oeganda

Het najaar is er dus ‘t is tijd om er weer wat langer en verder op uit te trekken. En we doen keer zot. Tjolo en zo.

Egypte

De mensen van Thomas Cook vroegen me of ik niet mee wou naar Egypte. Cool! Thomas Cool zelfs. Als klein mannetje was ik al bezeten door de figuur Toetanchamon dus ideaal moment om keer die richting uit te trekken.

De bedoeling is dat we ontdekken waarom Egypte eigenlijk een goeie winterbestemming is. Op het programma: Hurghada, Safaga, Luxor en El Gouna. Snorkelen, quad rijden, tempels bezoeken, boefen en chillen. Komt goed!

Kenia en Oeganda

Uiteraard dit jaar ook een natuurbestemming. I need my dose of trees and animals. Tijdens het draaien aan mijn wereldbol besefte ik plots dat ik eigenlijk nog nooit in Afrika ben geweest. Buiten Marokko dan. Moest ik verandering in brengen.

reisblog oeganda gorilla

West was geen optie met de ebola outbreak dus zocht ik elders. Lang getwijfeld over Zuid-Afrika maar die hou ik voor als ik echt lang kan gaan. Het oosten dus. En dan viel mijn oog al snel op Kenia en Oeganda. Het eerste land voor de safari’s en land twee om er gorilla’s te gaan zoeken en spotten. Dus ja, in oktober ben ik even Mowgli vs Dian Fossey vs David Livingstone.

Ik ben dan ook bijzonder nieuwsgierig naar die landen. De geuren, de kleuren, het gevoel, de mensen, het tempo, … Laat maar komen!

Bericht aan inbrekers

Ik kocht net een nieuwe Tyranosaurus dus binnenbreken betekent een bijzonder pijnlijke dood. Dat en ik heb het interieurteam van Ergens Tussenin ingehuurd om mijn huis te restylen terwijl ik op reis ben. Aanrader trouwens!

tjoolaard.be