Beroemde reizen: boekreview

Titel: Beroemde reizen, Van de Zijderoute tot de Orient-Express

Wat: Boek over reisroutes, tekst en foto

Uitgever: Lonely Planet

Prijs: 29,95 euro

Review:

De reis op zich is dikwijls mooier dan de bestemming zelf.

Beroemde reizen is een compilatie van de mooiste, strafste of meest legendarische tochten die in de loop der eeuwen zijn gemaakt. Zo kan je de voetstappen volgen van beroemde ontdekkingsreizigers en schrijvers en de mooiste treinritten van de wereld ontdekken. Zin om over water te gaan? Dan is het hoofdstukken met bekende riviertochten iets voor jou. Maar ook routes langs werelds bekendste wegen komen aan bod. Nog je zin niet gevonden? Er staan ook nog heel wat voettochten in en zowat alle ooit verfilmde reizen komen aan bod. De motorreis van Che Guevara bijvoorbeeld, of de Inca-trail en het traject van Marco Polo.

Lonely Planet somt mooi de bezienswaardigheden op, geeft tips voor hoe lang en wanneer je best gaat en geeft de reizen wat cachet door er lyrisch over te schrijven. Geen gedetailleerde reisplannen trouwens, enkel de grote lijnen.

Ik gebruik het boek persoonlijk als een inspiratiebron. Niet om uitgestippelde routes te volgen, maar om tips op te doen en zelf wat dingen in elkaar te boksen. Of om gewoon wat weg te dromen bij de fantastische foto’s.

 

tjoolaard.be