Het is al een tijdje geleden dat ik hier nog eens schreef, maar het waren wat drukke werkdagen. Veel projecten die plots samenvielen. Reden te meer om al eens wat rond te snuisteren naar nieuwe bestemmingen. Waarschijnlijk zit er in augustus nog een weekendje Ardennen aan te komen en trek ik in september weer naar Londen, maar een grotere reis zal pas voor begin oktober zijn. Verlofregelingen en zo.

Ik neem je even mee in hoe ik op zoek ga naar reisbestemmingen. Eerst en vooral laat ik het toeval zijn werk doen. Plots iets tegenkomen dat me interesseert; een foto, een kunstwerk, een verhaal, een film enz. Kan voor mij een reden zijn om het land van herkomst eens te bezoeken. Iets minder toevallig is natuurlijk het lezen van reisblogs. Die van The Ego Tripper bvb. Of Bart en zijn luxe-trips. Onlangs verscheen trouwens een overzicht van dertig fantastische reiswebsites. Lees je hier.

Bookingsites

Als ik na dat allemaal nog geen bestemmingen weet, dan ga ik gewoon randomizen. Kaart erbij, vinger neerzetten en kijken hoe duur het ticket naar daar zou zijn. Mijn favoriete sites om vluchten te boeken zijn:

  1. kayak.de
  2. cheaptickets.nl
  3. skyscanner.net
  4. wegolo.com
  5. ebookers.be
  6. matrix.itasoftware.com

Als je die allemaal afgegaan bent, dan is de kans bijzonder groot dat je de goedkoopste vlucht gevonden hebt. Hotels en hostels boek ik meestal via hostelworld.com, gewoon omdat de site me nog nooit teleurgesteld heeft. Ik ben er zelfs zo tevreden van dat ik nog nooit alternatieven gaan opzoeken ben. Hotels kan je boeken via Trivago, booking.com en ebookers.

Ben ik er nog niet uit, dan ga ik te rade bij vrienden. Of bij jullie. Dus als er ideeën/voorstellen zijn, laat maar weten in de comments.

Plannen

Voorlopig dwalen deze bestemmingen rond in mijn hoofd. In willekeurige volgorde. Als jullie ook hiervoor tips of aanraders hebben, gimme gimme. Ik heb een tweetal weken te spenderen.

New York

Israël

Kroatië

Malta

Moskou

tjoolaard.be