kredietkaarten op reis

Travel Hacking: kredietkaarten

Een tijd terug schreef ik nog hoe ik enkel wat aan travel hacking deed als het om hotels ging. Punten verzamelen door er te overnachten en via allerlei codes dat aantal een boost geven. Maar nu ben ik toch overstag gegaan voor wat intensiever werk. Met kredietkaarten welteverstaan en niet zonder succes!

Kredietkaarten zijn een manier om sneller aan flight miles te geraken. Heel simpel uitgelegd; je bestelt een kredietkaart, krijgt een hele hoop extra bonuspunten voor je inschrijving, maar ook bij elke euro die je spendeert. En daar worden dan nog enkele specials aan gekoppeld zoals reisverzekeringen, priority boarding enz. De Flying Blue Silver Card is zo ene bijvoorbeeld. Won onlangs nog een Freddie-award. De Freddies zijn prijzen uitgereikt voor frequent travel programma’s. De Silver Card is de baby van een samenwerking tussen American Express en KLM. Per euro die je spendeert met de kaart, krijg je extra miles en als extraatjes krijg je verzekeringen en andere voordelen. 

Ook Brussels Airlines heeft iets soortgelijks, namelijk de Miles&More-kredietkaarten. Ik zou er een heel artikel over kunnen schrijven, maar onder het motto ‘laat de kenners spreken’ verwijs ik graag door naar de post van Bart Lapers. Die mens weet daar werkelijk alles van.

Tips om kosten uit te sparen
Nomadic Matt schreef een goed stuk over hoe je extra kosten kunt vermijden. Kort samengevat komt het erop neer:

  • Kies voor een bankautomaat uit de Global ATM Network. Spaart extra kosten uit.
  • Check voor kaarten met interessante rates. Stefan Van der Straeten schreef  een goeie post over kredietkaarten voor Belgen.
  • Ga niet voor de kleine ‘supermarkt’-bankautomaten. Die zijn meestal een pak duurder. Beter naar een grote bank gaan.
  • Geld wisselen doe je beter niet op de luchthaven, maar afhalen wel.
  • Travelex heeft geen goeie reputatie als het op kosten aankomt. Noch voor wisselen, noch voor afhalen.
  • Kies altijd voor een transactie in de lokale munt. De conversierates zijn niet goed genoeg om in je eigen munt te betalen.
tjoolaard.be