foto van http://mobiwm.com/author/alex-brown/

Reis-apps: een overzicht

Rondreizen zonder smartphone, het wordt alsmaar moeilijker. Duizenden apps die voor heel wat extra gemak zorgen. Een tijdje terug gaf ik de redactie van Tix wat tips voor reis-apps. Lees je hier. Hieronder som ik er nog wat meer op.

Google maps en Navigon

Een lifesaver deze. Zeker met de integratie van openbaar vervoer. In Japan heb ik uren zoeken uitgespaard dankzij Google Maps. Gewoon intikken waar je naartoe wil en de app toont je de weg, welke trein je moet nemen en hoeveel de rit zal kosten. En achteraf kan je heel je reistraject nog eens nabekijken. De GPS-app van Navigon is niet goedkoop, maar je hebt wel voor elk land waar je gaat een GPS bij de hand. Zonder internetkosten! AlpineQuest GPS Hiking is dan weer de ideale gids voor de woeste natuur. En ondanks alle app’s blijf ik nog verdwaald lopen. Tjoolaard voor iets…

Awardwallet

De makkelijkste app om al mijn loyaliteitsprogramma’s bij te houden. Awardwallet vertelt je alle updates over je flightmiles, houdt klantenkaarten bij en waarschuwt als er punten dreigen te vervallen. Een droom voor warhoofden als mezelve.

Foursquare

Al een geluk dat het bij Foursquare niet meer draait om mayor te worden van die keet of die doos. Gewoon een heel handige tool om tips van locals op te zoeken. Kom je altijd wel in een deftig restaurantje, in een tof museum of mooi park terecht. En je kan het thuisfront jaloers maken natuurlijk.

Hotel Tonight en Very Last Room

Twee app’s waarmee je dag zelf hotels kan boeken. Hotel Tonight en Very Last Room. Op zich niet zo speciaal, buiten dat de app’s met een timer werken. Hoe later op de avond, hoe goedkoper de kamers worden. Zeer verslavend! En verder ook de app van Hostelworld. Zit goed in elkaar.

Skyscanner en Kayak

Skyscanner is een leuke app om op zoek te gaan naar goedkope vluchten. Veel parameters mogelijk en ook de interactieve wereldbol is een toffe gimmick. Ideaal als je al een bestemming in het hoofd hebt, maar nog beter voor de heel spontane boekers. Die van Kayak is makkelijk om snel tarieven te checken voor trips en ook op de hoogte te blijven van prijswijzigingen.

Babelshot en iHandy

Foto nemen van een woord en Babelshot vertaalt het voor je. Zo kwam ik in Indonesië te weten dat ik rat aan het eten was. Misschien beter eerst vertaald en dan pas gegeten. iHandy is ook een doorsnee vertaler met als handige extra dat de app het woord ook voorleest. Kan je mensen toch duidelijk maken wat je wil zonder er de vreemdste gebaren voor te moeten bovenhalen.

CalConvert

CalConvert zet echt alles om. Vreemde munteenheden naar nog vreemdere. Of gewoon naar Euro natuurlijk. Maar ook lengtematen, tijdseenheden, gewichten, alle elementen uit de fysica en zo voort. Je kan zelfs stralingseenheden omzetten. Weet maar nooit dat je eens in Tsjernobyl belandt of zo. Een lichtjaar is trouwens 9,46 biljoen kilometer

Postcard

Een Belgische app om zelf postkaartjes te maken. Foto trekken, tekst opschrijven, adres toevoegen en de volgende dag zit het in de brievenbus. Bijzonder makkelijk en veel leuker dan de traditionele postkaart met semi-naakte vrouw of fotocollage met lelijk lettertype.

Jetlag Genie

Jetlag Genie is ideaal voor verre bestemmingen. Vluchtgegevens invullen en je slaappatroon opgeven. Met die data berekent de app de ideale tijd om te gaan slapen en op te staan zodat je jetlag zo miniem mogelijk is. Hoef je geen biefstuk friet meer te eten om 4 uur ‘s morgens.

Tinder

Tinder is eigenlijk een dating app, maar maakt het plots ook bijzonder makkelijk om heel snel locals te leren kennen. Iedereen liken en gegarandeerd dat je wel een match zal hebben. Kan je ze meteen de pieren uit de neus vragen naar goeie spots. Of ermee afspreken natuurlijk.

De rest

Fotograferen en het resultaat bewerken doe ik met Afterlight en VSCOcam. En Instagram om ze te delen natuurlijk. Overgram is een leuke om tekst toe te voegen. Human to Cat is een leuke ijsbreker. Eigenlijk echt een debiele app waarbij je kattentaal kan vertalen naar het Engels. Maar oh zo hilarisch! Ook Playmouth is zo een universele dom-doen-app. Tipulator is een goeie om te weten hoeveel fooi je nu juist moet geven. Verschilt namelijk van land tot land. Niet tevreden? Swearport verzamelt alle scheldwoorden in honderd en één talen.

tjoolaard.be