READING

Opgesloten in de gevangenis: prison escape

Opgesloten in de gevangenis: prison escape

prison escape

prison escape mug shotHou je bek toe! Ga in de rij staan! Kijk voor je! Ik pruts wat aan mijn grijze overall en volg de orders van de cipiers goed op. Ja de cipiers. Ik heb namelijk een dagje in de gevangenis gezeten. Die van Rotterdam dan nog. Bijnaam: Le Belge. Misdaad: het bezitten van illegale tropische dieren, namelijk een chimpansee.

Niet echt natuurlijk. Prison Escape is namelijk een georkestreerd spel in de leeggehaalde gevangenis van Rotterdam, waarbij je op een namiddag tijd moet zien te ontsnappen. Cipiers, directeur, pastoor en enkele medegevangenen zijn acteurs, die je het leven bijzonder zuur of juist extreem aangenaam willen maken.

Inhoudelijk kan ik niet veel lossen, want ik wil jullie ook niet te veel verklappen over scenario’s die je moet volgen om vrij te geraken. Er komt namelijk een vervolg op de reeks, wegens groot succes. Maar ga er maar vanuit dat het bijzonder plezant is. Denk maar aan omkopen, onderhandelen, gokken, raadsels oplossen, de juiste mensen vertrouwen, enz.

Net echt ook, dankzij de prestaties van de acteurs, maar ook het inlevingsvermogen van iedereen die mee doet. En die gevangenis? Die voelt nog altijd even claustrofobisch aan als in zijn … euhm … glorietijd. Inclusief rondje luchten, wc-rollen gooien richting middengang en kleine cel met pispot en tafel.

rotterdam gevangenis

Een aanrader, zeker omdat het allemaal echt spannend aanvoelt. Bijzonder interessant ook om je medegevangenen te observeren. De een wil automatisch samenwerken, de ander gaat solo terwijl nog een ander verkiest heel de boel te saboteren. Elk kiest zijn tactiek. En blijkbaar koos ik de juiste, want zie mij hier typen in alle vrijheid!

Zelf meedoen?

prison escape


RELATED POST

 1. Harro

  14 May

  Hallo,
  via deze weg wil ik Kim Eerbeek nr 605 annuleren voor de middag deelname 15-05 2016 wegens Ziekte, deze ex gedetineerde hoopt op u begrip.

  H.j. Koedam. Telf. 0614195775
  Ingb nl89 ingb 658924559

  • nielvanherck

   17 May

   Ik vrees dat je aan het verkeerde adres bent.

Your email address will not be published.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://www.tjoolaard.be/20215102-2/ https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html