prison escape

Opgesloten in de gevangenis: prison escape

prison escape mug shotHou je bek toe! Ga in de rij staan! Kijk voor je! Ik pruts wat aan mijn grijze overall en volg de orders van de cipiers goed op. Ja de cipiers. Ik heb namelijk een dagje in de gevangenis gezeten. Die van Rotterdam dan nog. Bijnaam: Le Belge. Misdaad: het bezitten van illegale tropische dieren, namelijk een chimpansee.

Niet echt natuurlijk. Prison Escape is namelijk een georkestreerd spel in de leeggehaalde gevangenis van Rotterdam, waarbij je op een namiddag tijd moet zien te ontsnappen. Cipiers, directeur, pastoor en enkele medegevangenen zijn acteurs, die je het leven bijzonder zuur of juist extreem aangenaam willen maken.

Inhoudelijk kan ik niet veel lossen, want ik wil jullie ook niet te veel verklappen over scenario’s die je moet volgen om vrij te geraken. Er komt namelijk een vervolg op de reeks, wegens groot succes. Maar ga er maar vanuit dat het bijzonder plezant is. Denk maar aan omkopen, onderhandelen, gokken, raadsels oplossen, de juiste mensen vertrouwen, enz.

Net echt ook, dankzij de prestaties van de acteurs, maar ook het inlevingsvermogen van iedereen die mee doet. En die gevangenis? Die voelt nog altijd even claustrofobisch aan als in zijn … euhm … glorietijd. Inclusief rondje luchten, wc-rollen gooien richting middengang en kleine cel met pispot en tafel.

rotterdam gevangenis

Een aanrader, zeker omdat het allemaal echt spannend aanvoelt. Bijzonder interessant ook om je medegevangenen te observeren. De een wil automatisch samenwerken, de ander gaat solo terwijl nog een ander verkiest heel de boel te saboteren. Elk kiest zijn tactiek. En blijkbaar koos ik de juiste, want zie mij hier typen in alle vrijheid!

Zelf meedoen?

prison escape

tjoolaard.be