skigebied morzines

Op naar de sneeuw

Tijd voor mijn jaarlijkse capriolen in de sneeuw! Ergens toch gek dat mensen zo graag met glij-objecten onder hun voeten van een berg naar beneden komen. Met verhoogd risicio op botten breken dan nog. Maar de berglucht, de snelheid, de sfeer en het extreme lokken me elk jaar opnieuw richting skiliften.

Opnieuw een persreis deze keer. Ik mag Les Gets, Morzine, Grand Bornand en La Clusaz ontdekken. Niet de meest bekende skigebieden dus ik ben bijzonder benieuwd of ze kunnen raken aan de klassiekers in Frankrijk.

Specials                  

Naast een heel pak kilometers boarden met locals had ik ook voor wat speciallekes gevraagd. Je bent er dan toch… Op mijn wenken bediend! Zo mag ik een voormiddagje mee met een rescue-team op de pistes. Weet wel, die mannen die je komen oppikken als je iets tegengekomen bent.

skipiste hulp

Daarnaast ga ik mee met de pisteurs die ’s morgens vroeg de pistes prepareren, cross ik de berg af op een soort sneeuwfiets, is er een namiddagje parapente (met een vlieger tussen de bergen) voorzien en gaan we langs bij enkele lokale ambachtsmannen. En wat wellness en veel eten as usual.

Ik probeer wat live verslaggeving te doen via Snapchat en Instagram trouwens. Telkens op @sanssoucicrea.

 

tjoolaard.be