Munich Luchthaven

Paar maand geleden schreef ik al wat over de klantvriendelijkheid van luchthavens. Blijkbaar is Lufthansa München ook een lezer van tjoolaard want ze deden er alles aan om mijn tips te volgen. Allé denk ik toch.

De luchthaven is één geautomatiseerde machine. Inchecken doe je via de computers, daarna ga je naar de bagagemachine die alles weegt (gedaan met zeuren) en doorsluist naar het vliegtuig. En ook de boardinggate werkt met scanners en poortjes. Geen mens te zien. Tenzij je de 3D-projectie van Nadia in de infobooth als humaan genoeg ziet.

Niet die van Munchen, maar wel hetzelfde principe

Overal in de luchthaven staan koffie-automaten die je gratis van een warme slok voorzien en wifi krijg je al even voor niets als de sympathieke glimlach van een zeldzame airhostess.  Maar coolst van al zijn de napcabs: kleine containertjes voorzien van internet, stopcontact, bureautje en uiteraard een bed. Badend in een futuristisch blauw licht. En voor 15 euro per uur helemaal de jouwe. Je kan natuurlijk ook altijd de kosten proberen delen. Misschien heeft 3D-Nadia wel zin in een avontuurtje.

tjoolaard.be