Mount Roraima

Mount Roraima, ook wel bekend als Roraima Tepui is de hoogste berg van de Pakairama-keten en ligt op de grens van Brazilië, Venezuela en Guyana. Ze wordt als één van de oudste geologische formaties op aard gezien. Het hoogste punt ligt op 2810m en heet Maverick Rock. Rondom rond beschermen 400m stijle kliffen de berg.

En uiteraard heeft de berg een hele pak legendes en mythes. Volgens de Pemon– en Kapon-indianen is Mount Roraima wat overblijft van een gigantische boom die alle groenten en fruit van de wereld droeg. Roroi betekent blauw-groen en ma is groot in hun taal.

Mount Roraima was de eindbestemming van de expeditie die The Real Lost World in elkaar stak, diende als inspiratie voor de Pixarfilm Up en waarschijnlijk ook voor de klassieker The Lost World waar later Jurassic Park op gebaseerd werd.

Bezoekje brengen? Kan altijd. Mount Roraima is een populaire plaats voor backpackers. De meeste hikers beklimmen de berg via de Venezuelaanse kant en je neemt best een gids mee uit het dorpje Paraitepui. Als je niet verdwaalt, doe je er ongeveer een dag over. De luiaards kunnen natuurlijk ook altijd voor een 4×4-excursie of de helikopter gaan. Slapen op de top kan trouwens ook.

Ook zonder wolken ziet de berg er trouwens behoorlijk indrukwekkend uit.

tjoolaard.be