Kuifje achterna naar Senegal!

Zo veel jaren geleden (klinkt alsof ik eeuwen oud ben), propte mijn grootvader wat strips van Kuifje in mijn handen. Meteen verslingerd! Avonturen beleven in het buitenland, mysteries oplossen, pofbroeken dragen, … Uiteindelijk was het zelfs een van de kiemetjes om later journalistiek te gaan studeren.

En zo veel jaren later (eigenlijk ben ik echt zo oud niet ze) kwam Brussels Airlines me vragen of ik in voetsporen van de rosse held wou treden. Helemaal tot in Dakar, Senegal. Hoe lang denk je dat ik heb moeten nadenken? Strikvraag! Ik heb zelfs niet moeten nadenken. Mijn innerlijk kind kwam spontaan en luid jaaaa schreeuwend naar buiten.

Terug naar Afrika dus. Lijkt me een mooie afsluiter van het jaar. Maar er is meer. Mijn jongere broer gaat mee. De eerste grote reis die we samen doen eigenlijk. En ook al even geleden dat ik eens niet solo vertrok. Benieuwd wat dat gaat geven! Maar gene paniek, je kan alles volgen op de blog hier, op Instagram, Facebook en de speciale website van Brussels Airlines Reporters. Ready, set, go! Ah ja als iemand nog enkele tips heeft, meer dan welkom!

kuifje

tjoolaard.be