Kroatië: Krka en zijn sekten

Puppy’s! Kittens! Mini-Snickers! Klein is schattig. Maar meestal ook niet meer dan dat. Met die gedachte in het achterhoofd trok ik naar Krka, het kleine broertje of zusje van Plitvice. Boy was I wrong! Helaas ook vergeten mijn SD-kaartje terug in mijn fototoestel te steken die dag, dus ‘t is met iPhone-foto’s te doen.

IMG_0454

Ook hier betalen voor natuur, maar ook hier weer van die houten bruggetjes die je langs honderden watervalletjes loodsen. Klinkt verdacht hetzelfde als Plitvice natuurlijk, maar toch is het anders. Gezelliger. Intiemer. Paadjes omsingeld door bomen. En QR-codes! Meer beesten ook, twee giftige slangen incluis. Helaas niet kunnen spotten. Wel één of andere sekte die rond een boom ging staan en om klokslag 15u begon te bidden.

IMG_0455

Maar het ultieme en misschien ook wel leukste verschil is dat er in Krka gezwommen mag worden. Schijtekoud, maar het water smaakt lekker. En je kan door, onder en tussen de watervallen schoolslaggen. Wel je best doen, want er staat flink wat stroming. Relaxen kan op de ligweide, die omsingeld is door pannenkoekenkraampjes, biertogen en ijskarren. En overenthousiaste Amerikanen. Oh my god!

IMG_0453

IMG_0452

 

IMG_0451

 

IMG_0450

tjoolaard.be