sabine de witte reisblog interview

Interview met een reisblogger: Sabine de Witte aka Your Ambassadrice

Frijdach. Zo spreken ze vrijdag uit in Nederland. Want voor de interviewreeks steken we deze keer even de grens over. Richting Your Ambassadrice aka Sabine de Witte. Niet van de minste! Een Amsterdamse reisjournaliste die zelfs de blog van National Geographic geregeld vult. Tijd voor een spervuur aan vragen.

Waarom reis je?

Ik heb een enorme drang om nieuwe plekken, mensen en culturen te ontdekken, mijn nieuwsgierigheid vraagt om afwisseling van omgeving. Reizen houdt me scherp, anders dut ik in en verveel ik me snel.

Waarom blog je erover?

Schrijven is mijn passie en door mijn ervaringen, die niet voor iedereen zijn weggelegd (voornamelijk over luxe reizen en lifestyle) te delen, krijgt iedereen een kijkje in de keuken. En zo kan ik mensen die de reizen wel kunnen maken ‘aan de hand’ nemen langs de leukste plekken, zodat hun reis onvergetelijk wordt.

Waarom moeten mensen jouw blog zeker lezen?

Ik ben eerlijk en transparant en ondanks alle luxe plekken en ervaringen heel nuchter. Mijn favoriete quote is dan ook: Travel is the only thing you buy that makes you richer. Reizen, schrijven en ervaringen delen zijn mijn passie en dat zie je er terug.

Favoriete bestemming en waarom?

Heel lastig, ik ben net terug van mijn droomreis naar Noors-Lapland, basic en adventurous, maar ook Mauritius was heel bijzonder. OK, toch Noors-Lapland, vanwege de warme mensen op 1 van de koudste en eenzaamste plekken op aarde.

Mooiste reisherinnering? En de meest bizarre? 

Weer een lastige, er zijn zoveel mooie momenten! Maar ik denk dat de rendierentocht met een Sami wel een bijzondere is, gaaf om te zien dat in deze tijd mensen nog steeds durven te kiezen voor een nomadenbestaan. De meest bizarre.. op zondagavond in je eentje een kroeg in Barcelona bezoeken om nog snel wat te eten, tijdens de wedstrijd der wedstrijden (Barcelona – Madrid) en aangesproken worden omdat ze denken dat je een dame van plezier bent… Dank je!

Mooiste reisfoto en wat uitleg?

your ambassadrice

Je ziet me niet vaak adventurous, maar ik kan me dit moment nog heel goed herinneren. In een natuurpark in Canada, met bevers en schildpadden, watervallen en vooral heel weinig ‘menselijk’ geluid. Zo sereen als de foto eruit ziet, zo voelde het op dat moment ook.

Wat staat er op de bucketlist?

Die krijgt geen einde, haha! Portland, San Francisco, Hong Kong, Kyoto, Stavanger, Santorini. Veel Europese bestemmingen, want ook dichtbij is zoveel bijzonders te ontdekken!

De ultieme reistip?

Laat alles los, je to do lijst, tijdsbesef en vooral je eigen gewoontes. Laat je meeslepen door lokale gebruiken en sta open voor wat er op je pad komt. Zo ontmoet je de leukste mensen en beland je op de gekste plekken

Andere aan te raden websites of blogs?

Droomplekken.nl voor de gekkere plekken, de verhalen van contributors op verkeersbureaus.info en het blog van Lin, dailylin.nl. Ik kan me op heel veel vlakken met haar identificeren en heb enorm veel bewondering voor haar lef.

Sabine online

tjoolaard.be