reis rond de wereld

Interview met een reisblogger: Reis Rond De Wereld

Tijd voor een interview! Deze keer laten we een relatief jonge reisblog aan het woord. Maar de mensen achter de blog hebben tonnen ervaring met andere succesvolle blogs. Dus gegarandeerd dat deze ook een topper zal worden. Ze beginnen alvast goed met een trip door Gambia!

Waarom reis je?

Mijn vrouw en ik willen de wereld zien, ervaringen opdoen en culturen ontdekken. Reizen is voor ons de batterijen opladen en genieten. Bij het begin van ‘t jaar is het eerste wat we doen onze vakantie inplannen. De vakantiedagen die we hebben proberen we zo efficiënt mogelijk te benutten.

Waarom blog je erover?

Wij zoeken als fervent digitals altijd naar frisse tips over nieuwe bestemmingen online. Het is daarnaast voor mij (Kenny) als copywriter het ideale medium om mijn herinneringen op kwijt te kunnen. En mijn vrouw is een regelrechte fan van hotels (en hun ontbijt), een -volgens ons- leuke combo om in de blogosfeer te gooien.

Waarom moeten mensen jouw blog zeker lezen?

Tgoh, mensen moeten niets. Maar op onze blog komen naast onze eigen ervaringen ook leuke foto’s met een focus op analoge fotografie. En we zijn ook vrij normale reizigers. Zo kiezen we meestal voor budgethotels of Airbnb en bezoeken we vaak ook heel wat toeristenspots. De doordeweekse reiziger die zijn horizont wil verruimen zal dan ook misschien wat tips vinden. Groot voordeel: wij komen elke reis wel iets tegen. Waardoor we de geschikte mens zijn om te zeggen: let daar op, doet dat eerst, vergeet dat niet.

Favoriete bestemming en waarom?

Onze huwelijksreis naar Maleisië waarbij we door het land trokken van Kuala Lumpur, de grootstad, tot de jungle. De variatie in natuur, cultuur en eten maakte het voor ons een niet te vergeten reis. Al hebben we gehoord dat er nog zoveel mooiere bestemmingen zijn in Azië, die we dan ook supergraag willen bezoeken.

Mooiste reisherinnering? En de meest bizarre?

De meest bizarre:
Gambia op Nieuwjaar. Denk aan heel wat toeristen op het strand samen met de locals en vuurpijlen die ergens rond middernacht worden afgestoken. Iedereen die op 2m van de vuurpijlen staat in het losse zand. Gevolg? Een tiental pijlen die op de grond onploften voor onze voeten. Le-vens-gevaarlijk!

De mooiste reisherinnering:
Barcelona. We trouwden eind juni 2013 en hadden onze huwelijksreis gepland in september. Omdat we dat veel te lang wachten vonden boekten we halsoverkop een weekendje Barcelona. Barcelona was zalig. Heerlijk weer, fantastische Airbnb overnachting. Last-minutes zijn altijd dat tikkeltje fijner blijkbaar.

Mooiste reisfoto en wat uitleg? 

gambia

De jongen op de foto ontmoetten we tijdens een excursie. Hij was volgens de gids een van de afstammelingen van Uncle John die op zijn terrein de palmwijn, de locale drank van Gambia, brouwde. Palmwijn, niet te drinken! Het smaakt wat naar afwaswater. De jongen poseerde als een echte ster voor onze camera en genoot duidelijk van alle aandacht. We hebben de foto ondertussen uitvergroot in ons huis hangen.

Wat staat er op de bucketlist?

2013 deden we een bestemming in Azië, Europa en Afrika. Dit jaar gaan we voor Noord-Amerika en Oceanië. Noord-Amerika kunnen we sinds vorige week eigenlijk al afchecken aangezien we net terug zijn van een weekje New York. De ultieme droom is een wereldreis waarbij we de 5 continenten aandoen. Ook op de bucketlist: Burning Man, het moderne Woodstock in Nevada.

De ultieme reistip?

Draag lange kousen en een lange broek als je gaat jungletrekken! Wij kwamen vaak onvoorbereid aan onze wandeltocht met de nodige bloedzuigers tot gevolg op de beentjes. Niet zo aangenaam.

En zorg altijd voor een zaklamp. Je weet nooit wat je ‘s avonds wil doen en niet overal is straatverlichting. Niet dat wij die al hebben, maar het was toch een learning uit de vorige trips die we hebben gedaan. Na een nachtwandeling in de jungle weten we wel zeker: zo’n iPhone-lampje is echt niet genoeg 😉 Activeer je bankkaart als je naar Amerika vertrekt en verhoog het maximum op je VISA. Je wil niet zoals wij plots zonder geld zitten. Zeer vervelend.

Andere aan te raden websites of blogs?

Tjoolaard duuuuh! En Holidaypirates voor de cheap deals.

Reis rond de wereld online

tjoolaard.be