reisblog 70 percent pure stephanie duval

Interview met een reisblogger: 70percentpure

Friday, friday, got to get down on friday! En deze keer doen we dat met Stephanie Duval van 70percentpure. Eerder een lifestyle blogger dan travel, maar haar site staat boemvol places to be in het buitenland. Ze schrijft ook verschillende magazines vol, waaronder enkele reisgidsen. Toffe madam trouwens! Kan ik je garanderen want ik ben er zelfs al de Italiaanse bergen mee onveilig gaan maken!

1. Waarom reis je?

In de eerste plaats omdat ik ervan geniet om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe ervaringen op te doen en volledig los te komen van alles wat vasthangt aan ‘thuis’. En ten tweede omdat er niets zo inspirerend is voor mij als reizen – wanneer ik terugkom van een trip, zit ik telkens weer vol energie, drive en enthousiaste ideeën.

2. Waarom blog je erover?

Ik vind het zelf leuk om te reizen op basis van specifieke tips: van mensen die op dezelfde manier reizen als ik, die een bepaald soort plekken opzoeken of van een bepaalde stijl houden. Ik doe zelf zo vaak inspiratie op uit blogs – reisgidsen kunnen mij meestal niet bekoren. Ik ga ervan uit dat ik daarin niet alleen ben, dus  ik vind het logisch dat ik zelf ook weer mijn ervaringen deel en een geïnteresseerd publiek inspiratie kan geven om er zelf op uit te trekken.

3. Waarom moeten mensen jouw blog zeker lezen?

Als ze graag steden verkennen in Europa of Amerika, dan kan ik hen intussen al een heel arsenaal aan tips meegeven: leuke restaurants, coole koffiebars, toffe hotels, interessante musea. Ik leg de focus op design en de wat hippere tendenzen: on en off the beaten path. Ik probeer altijd mooie, kwalitatieve foto’s aan te vullen met anekdotische tips en mijn eigen ervaringen, zodat lezers goed kunnen inschatten of de bestemming iets voor hen is of niet.

4. Favoriete bestemming en waarom?

Het cliché antwoord: New York. De enige stad ter wereld waar ik mij 100% thuis voel, en waarnaar ik heimwee krijg vanaf ik terug het vliegtuig in stap. Het is het epicentrum van het soort cultuur waar ik naar hunker. Ik ga er minstens een keer per jaar terug naartoe, en toch weet de stad mij altijd te verrassen. Daarnaast ben ik ook mijn hart verloren aan Los Angeles, waar ik intussen ook al drie keer geweest ben en me ook heel fijn op mijn gemak voel. Het combineert een paar eigenschappen van New York met een zalig relaxete Californische vibe én schitterend weer. En ik heb tenslotte een lijstje steden waar ik zo vaak mogelijk terug naartoe wil, omdat ze mij elke keer terug ontzettend inspireren – in Kopenhagen, Berlijn, Parijs en Londen heb ik mijn favoriete buurten en adressen; in Stockholm ben ik nog maar een keer geweest en die stad wil ik zo snel mogelijk verder ontdekken.

5. Mooiste reisherinnering? En de meest bizarre?

Dat mijn vriend me na tien jaar ten huwelijk vroeg in het Ace Hotel in Palm Springs, is uiteraard mijn favoriete en meest bijzondere herinnering. Ik ga ook nooit de eerste keer New York vergeten: de onvergetelijke en bijna bedwelmdende indruk die die stad op mij heeft gemaakt. Mijn meest bizarre reiservaring was een verblijf van een aantal weken in Georgetown, Kentucky. Het was mijn eerste aanraking met het échte Amerikaanse leven, en dat zorgde soms toch voor grappige situaties en Louis Theroux-achtige momenten.

6. Mooiste reisfoto en wat uitleg? 

interview reisblogger

Ik neem gemakkelijk honderden foto’s tijdens elke trip. Dus ik maak het mij gemakkelijk en ik kies gewoon degene die ik het leukst vind van een van mijn meest recente trips voor Connections – naar Miami. Die stad is ontzettend aan het veranderen, en ik denk dat ze er over twee jaar weer compleet anders gaat uitzien. Dat maakt een plek extra boeiend om te fotograferen – je probeert nog meer dan anders de essentie vast te leggen. In bijgevoegde foto van het Wynwood district denk ik daar een beetje in geslaagd te zijn.

7. Wat staat er op de bucketlist?

Ik heb net dankzij mijn huwelijksreis serieus kunnen schrappen van mijn bucket list: Vancouver, Seattle en Portland deed ik voor het eerst. Er zijn nog een aantal Amerikaanse steden die ik zeker gezien wil hebben: Washington, Nashville, Philadelphia en Austin, om er maar een paar te noemen. Ook de rest van Canada staat heel hoog op mijn verlanglijstje. Verder droom ik er ook van om plaatsen als Tokyo en Hong Kong te ontdekken, en recent wisten vrienden mij ervan te overtuigen om ook Zuid-Afrika mee op mijn bucket list te zetten. Ik weet dus nog wel even wat te doen.

8. De ultieme reistip? 

Wat mij altijd leuke ontdekkingen oplevert, is het starten bij één koffiebar, winkel of restaurant in een bepaalde buurt en van daaruit de rest van die buurt verkennen. Praten met bartenders, baristas, maître d’s en hotel concierges zorgt altijd voor insiders’ tips, en als je het vraagt aan de eigenaar van een plek die jou helemaal ligt, kom je gegarandeerd nog veel meer dergelijke plekken op het spoor. Ik reis ook altijd met een notitieboekje en pen in aanslag: om tips te noteren, maar ook omdat bij mij de inspiratie altijd toeslaat in de metro, op het vliegtuig of in de taxi, en ik wil mijn ideeën dan meteen kunnen neerpennen.

9. Andere aan te raden websites of blogs?

Ik ben grote fan van Petitepassport.com, een blog die ik al volg sinds het prille begin. Er zit een journaliste achter, en dat voel je in de grondigheid van haar research en de kennis van zaken die ze toont in haar posts. Via haar ben ik al veel leuke plekken op het spoor gekomen. Daarnaast vind ik het altijd leuk als mijn favoriete fashion/food/lifestyle blogger haar of zijn lievelingstips voor een bepaalde plek deelt: je bent dan zeker dat je het advies blindelings kan opvolgen, omdat je goed weet waarvoor de blogger staat.

tjoolaard.be