Inamo: interactief restaurant

Eigenlijk ben ik totaal geen restaurantmens. Voor mij is uitgebreid eten, op ontbijten na, niet echt een beleving. Tenzij het echt een gek restaurant is, genre Inamo, een Japans restaurant in hartje Londen.

Inamo onderscheidt zich van de rest door hun interactieve tafels. Boven je hangt een projector en die projecteert (wat anders) een menu en achtergrond op je tafel. Via een touchpad scroll je door de menukaart en al wat je selecteer van gerechten wordt in foto geprojecteerd op je bord. Zo zie je meteen wat je bestelt. Vervolgens stuur je je selectie rechtstreeks door naar de keuken.

In afwachting van je eten kan je de achtergrond van je tafel veranderen, spelletjes spelen met je overbuur, via een webcam de koks bespioneren en je rekening in de gaten houden. Een vriendelijke ober komt je wat later het eten brengen.

Niet slecht trouwens wat ze daar maken. Ik bestelde een menu voor 20 pond en kreeg kippensaté met pindasaus, kip in kaneelkorst en huisgemaakt ijs voorgeschoteld. Sterk geparfumeerd dat wel, maar het stoorde niet. Lekker, zeker voor die prijs. Ook de appleberry mojito was best te pruimen.

Enige minpunt is dat het allemaal nogal snel gaat. De formule slaat aan en dat is te zien aan de reservaties. Op voorhand reserveren en je krijgt maximum anderhalf uur.

tjoolaard.be