Op zoek naar Dries Mertens in Napels

Al gehoord van mijn samenwerking met Neckermann? Ik mag voor hen nieuwe concepten en de wat specialere bestemmingen gaan ontdekken. Wapenfeit nummer één: een football break in Napels. Het concept zit logisch in elkaar; je kiest een buitenlandse (top)ploeg naar keuze, je boekt en Neckermann doet de rest. Slaapplaats wordt voor je geregeld, de vluchten geboekt en de tickets voor de match liggen klaar aan de receptie van het hotel. Ideaal om de Rode Duivels in het buitenland eens te gaan scouten en een stad wat beter te leren kennen.

De keuze

Engels voetbal ben ik ondertussen wel al een paar keer gaan zien, inclusief een dagje brommen in een Franse cel. Lees je hier. Barcelona zag ik ook al in actie, Real Madrid spreekt me niet aan omwille van de stad en in januari tjoolde ik al in Rome. Dus wou ik een aantrekkelijke ploeg, liefst met een Belg in de kern, maar ook een stad die ik nog niet gezien had, met het nodige karakter. Moeilijke mens é, maar ik kwam eigenlijk redelijk snel uit bij Napels en Dries Mertens. Buddy Axel onder de arm nemen, Belgische vlag inpakken en de beste pizza-restaurants van de stad vanbuiten blokken.

De match

Stadio San Paolo ligt op een derigtal minuten treinen van het centrum, dus de ambiance begint al lang op voorhand. Wagonnetje volgepropt met supporters, het ideale moment om al wat te verbroederen met de Napolitanen. Gewoon even laten vallen dat je helemaal vanuit België voor Mertens komt en ze hebben een nieuwe held in je gevonden. En al helemaal als je nog eens hun clubkleuren draagt. Met vuur en wild gesticulerende handjes vertellen ze over hun glorieuze overwinningen op Club Brugge, wat een maffiozo die van de voetbalbond zijn, hoe unfair de schorsing van oppergod Higuain wel niet was en hoe jaloers ze zijn op ons nationaal elftal. Dat half uur vliegt zo voorbij.

Rondom het stadion overal volk, stalletjes met (fake) Napoli-shirts en sjaals, leurende verkopers die je een soort koffielikeur aan de man willen brengen en heel wat kebap en andere fastfoodtoestanden. Ah ja, en gekarameliseerde nootjes! Niets beter dan gekarameliseerde nootjes. NIETS!Knal in het midden van al dat geweld pronkt het stadio San Paolo, een gigantisch gebouw goed voor 60.240 zitjes.

Napolitanen zijn gekke jongens en vooral heel gepassioneerd. Merk je ook meteen aan de sfeer in het stadion. Twee spionkoppen, heel veel vlaggen, fanatieke liederen gericht tegen Juventus en wild gefeest bij elke goal. Drie stuks in ons geval. Verona was duidelijk geen partij voor Napoli. Opmerkelijk ook wat voor mengeling aan volk op de tribunes zit. Van heel jong, naar oud tot mannen in kostuum en de grootste marginalen. Helaas ook hier en daar wat ongure types en ook na de match is het oppassen voor verzamelende hoolies. Tip voor de terugkeer; vermijd de trein en neem de bus. Gaat veel sneller.

De andere dagen

Enkel en alleen voor de match naar Napels vliegen zou maar wat weinig zijn é. Met de Football Break krijg je nog een tweetal dagen extra die je gewoon zelf volledig invult. Ik stel voor dat ik een aparte post wat meer vertel over wat je allemaal kan uitsteken in Napels en hoe de stad aanvoelt. Kunnen we daar mee leven? Niet echt? Beetje? Allé, anders al een mini-overzichtje van wat wij er nog uitgestoken hebben.

  1. Pizza
  2. Pizza
  3. Koffie
  4. IJs
  5. Promenade langs zee
  6. Pizza
  7. Pompeii
  8. Pizza
  9. Historisch centrum
  10. Pizza en koffie

 

Foto’s

tjoolaard.be