Travel links: GoEuro, Wanderlust, FlipIt, festivalgids

Ontspan die wijsvinger want het is tijd om te klikken! Even het hele internet, ja echt alles, samengevat in deze travel website tips.

1. GoEuro

GoEuroEuropa is een zalig continent. Zo divers, zo veel te zien en eigenlijk ligt alles relatief dicht bij elkaar. En toch is het niet zo evident om makkelijk van het één naar het ander te geraken. GoEuro probeert daar wat in te faciliteren. Het platform verzamelt een hele hoop vervoersdata en bouwt zo een routeplanner van stad tot het kleinste dorp. Vliegtuig, bus, auto en trein worden mooi met elkaar vergeleken volgens prijs of snelheid. Ideaal om ook alternatieven voor alsmaar vliegen te overwegen. Je kan zelfs je kortingskaarten toevoegen en vanuit de site tickets boeken. Alles in euro en de taal die je verkiest. En ik heb de indruk dat de vliegtickets redelijk ok zitten van prijs. De site is trouwens ook gekoppeld aan andere partners zoals AirBnB en autoverhuurbedrijven.

goeuro website tip

2. FlipIt

flipitHeel veel valt er niet te omschrijven aan FlipIt. De site verzamelt en biedt kortingscodes aan. In alle kleuren, vormen en groottes. Voor kleren, elektronica en horeca, maar ook voor reisgerelateerde producten. Momenteel hebben ze een kortingscode van 20 euro lopen voor Wimdu bijvoorbeeld. Wimdu is trouwens een soort AirBnB alternatief. Zelfde principe van kamers huren bij mensen thuis.

3. Zalando Festival guide

Ik ben er wat laat mee, maar op deze festivalgids krijg je een mooi overzicht van alle festivals in Europa. Ideaal om wat inspiratie op te doen, zeker aangezien je ook op genre kan selecteren.

4. Wanderlust

wanderlustWanderslust is een bijzonder goeie website volgepropt met reisweetjes, tips en nieuws, met een aparte rubriek voor fotografie. Het magazine zelf is trouwens ook niet slecht. Volledig in het Engels wel.

tjoolaard.be