related articles

https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html

Souvenir: tatoeages

souvenir tatoo

Wat: kompas tatoeage

Uit: Cerrito, Peru

Prijs: 40 euro

Verhaal: Sommige souvenirs gaan verloren met verhuizen, anderen kletsen dan weer kapot op de vloer. Of verdwijnen in de maag van één of ander huisdier. En dan heb je natuurlijk enkele souvenirs die nooit zullen verdwijnen. Tatoeages bijvoorbeeld.

Ondertussen al een kleine collectie bijeen geschilderd. De helft ervan in het buitenland laten zetten en de andere op zijn minst buiten de Belgische grenzen uitgetekend of bedacht. Het kompas hierboven liet ik zetten in Cerrito. Gek verhaal! In Huanchaco, niet zo ver van Cerrito, leerde ik een kunstenaar kennen. En die wist wel iemand die tatoes kon zetten. Adres op een papiertje krabbelen en hop de taxi in, samen met een maat.

De chauffeur wist het zelf amper zijn, dus dat beloofde al niet veel goeds. Na veel rondvragen dropte hij ons voor een verlaten gebouw. Klein deurtje door en even roepen. Vanuit de kelder kregen we een ‘ola’ te horen. Donkere trappen naar beneden en daar was inderdaad een kleine tattoo-shop verborgen. Eerst een half uurtje wachten zodat de tatoeur het werk op zijn eigen been kon afwerken en dan mocht ik uitleggen wat ik wou.

Tekening tonen die ik in Ushuaia gemaakt had, prijs bespreken, properheid en steriliteit van de naalden checken, high five geven en de dag erna terugkomen voor het echte werk. En nu zit ik hier met een eeuwig souvenir.

tatoo compass

Niet mijn enige trouwens. Deze hieronder zette ik bij dezelfde kerel. Tongue in cheek maar ook een boodschap waar ik achter sta.

tatoo phrase souvenir

De aapjes op mijn linkervoet heb ik laten zetten in Peru, na een trip door het Amazonewoud.

tattoo monkey souvenir

De omkaderde boom op mijn rechterarm tekende ik uit in Cusco en Indonesië. Ik liet hem wel zetten in Gent, gezien de complexiteit.

tatoo tree souvenir

De vogels op mijn rechtersleutelbeen zijn de eerste die ik liet zetten. Een ideetje uit Spanje en mijn geboortedorp Oostduinkerke. In Brugge laten zetten.

tattoo bird

 

 


RELATED POST

 1. Marijs

  10 February

  Nice! Ik zou ook nog graag een 2e willen. De voet, auwtch wel veel pijnlijke verhalen over gehoord.

  • nielvanherck

   11 February

   Prettig is het niet maar valt uiteindelijk allemaal wel mee. Wel veel nazorg nodig. Veel wrijving op die plek.

 2. sofiecouwenbergh

  3 September

  Die boom is best vet:)

  • nielvanherck

   3 September

   Thanks. Ik ben er eigenlijk ook echt content van!

 3. Mark

  1 August

  Voor die prijs is het een goede deal

 4. Ik hou zelf wel van kleine tattoos, maar vind het best eng om het ook echt te doen. Als ik het ooit doe wil ik sowieso iets wat met reizen te maken heeft en wat mij doet denken aan een mooie herinnering of ervaring. Leuke blog heb je 🙂

Your email address will not be published.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://www.tjoolaard.be/20215102-2/ https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html