Next up: zeekajakken in Kroatië

Elke dag opnieuw ga ik mijn thermometertje in het water aan het Gentse Keizerpark steken, in de hoop al aan een treffelijke temperatuur te zitten. Niets van. DAMN YOU EVERLASTING COLD. Mijn kajak blijft dus nog even op het droge. Gelukkig heb ik jullie nog! Niet zo lang geleden vroeg ik wat inspiratie en daar kwam een gouden tip uit: Kroatië. Dankuwel Yannick. Je hebt trouwens een dvd gewonnen. Ah en Dailybits ook!

Eerst en vooral, zot goedkoop ticket gevonden via Ryanair. Veertig euro heen en terug op Zadar. Komt ook goed uit aangezien de stad zo wat in het midden ligt van de kust. Ideale uitvalsbasis om de rest van het land te doen.

croatia-map

Zie je daar al die eilandjes blinken voor de kust? Wel die krijgen een hele week cadeau van me. Met de zeekajak gaan eilandhoppen. Zak mee, voedsel inslaan en peddelen. En uiteraard af en toe eens aan land gaan.

De andere week gebruik om het binnenland en de andere kuststeden te doen. Dubrovnik, Split, misschien zelfs Zagreb. En als er tijd is, een uitstapje naar Bosnië. Oorlogstoerisme I know, maar geschiedenis valt niet te negeren. En uiteraard stop ik eens langs het Plitvice National Park. Zie die foto!

plitvice2

Dus als je tips hebt, laat maar komen.

tjoolaard.be