Next up: Argentinië

Hoppa! Zoals de teller onderaan het zegt, nog een dagje en ik ben er weer eens vandoor. Peru is me goed bevallen vorig jaar, dus ga ik nu weer die kant op. Ongeveer toch.

De aanzet om opnieuw voor Zuid-Amerika te kiezen

Een maat van me doet ontwikkelingswerk in Huanchaco, Peru. Hij leert er kinderen skateboarden en surfen. Leek me een mooie fotoreportage of documentaire, dus meteen ook een goeie reden om hem een bezoekje te brengen. Nu was ik in september al eens in Peru, dus ging ik op zoek naar een andere streek om de reis aan te vangen. Na veel zoeken, twijfelen en rondvragen koos ik dan uiteindelijk voor Patagonië. Na Amazone, woestijn en kust ga ik nu dus voor ijslandschap.

De reis vangt aan in Buenos Aires. Even de befaamde barbeques testen en tango leren dansen. Daarna vlieg ik richting El Calafate om er de gletsjers te ontdekken en wat te gaan ijsklimmen. Vervolgens richting Ushuaia, ook wel bekend als het einde van de wereld of de poort naar Antartica. De stad is momenteel dichtgesneeuwd, dus dat belooft. Van daaruit probeer ik op de Zuidpool te geraken via een wetenschapper die ik leren kennen heb in Peru. Eenmaal al mijn ledematen bevroren zijn, vlieg ik terug naar Buenos Aires en van daaruit richting de laatste stop, Huanchaco. Hopelijk kan mijn lichaam volgen, want het gaat hier om een temperatuurverschil van meer dan dertig graden.

Het plan is nog niet helemaal uitgetekend omdat de ervaring leert dat er zich ter plaatse toch vanalles aanbiedt dat niet voorzien is. En ik gewoon ook graag wat à l’improviste werk.

De valies

Dit gaat allemaal mee de valies in.

 • T-shirts, broeken (kort en lang), pull-overs
 • onderbroeken en kousen
 • muts, sjaal, mondmasker, gewone handschoenen en klimhandschoenen
 • thermisch pak
 • waterdichte jas
 • toiletzak met het minimale benodigde en zakmes, de rest koop ik daar wel
 • handdoeken
 • verjaardagscadeau voor Matt
 • bikini’s voor de kleintjes daar, geschonken door Camille
 • Slippers, skateschoenen en botienen
 • heatpack

De handbagage

 • Traveler en National Geographic magazine
 • Creative inc., geestig boek voor jonge zelfstandigen
 • zakdoeken
 • opladers
 • powermonkey aka extra batterij
 • brieven voor Matt en de kinderen van zijn project
 • Nikon D3100 + telelens + allround lens + 64gig storage (hd film) + gorilla pod
 • Philips Hd cam voor alle omstandigheden
 • iPad, volgepropt met series
 • TSA-hangslot
 • kauwgom
 • documenten

We zijn er klaar voor!

tjoolaard.be