reisblog interview

Interview met een reisblogger: Mr Goodlife

Misschien ben je zijn blog deze week wel tegengekomen want Mr Goodlife had een absolute hit te pakken met een post over hoe Belgen irriteren. Stond zelfs in de gazetten en zo! Ideaal moment dus om hem wat vragen voor te schotelen. Hij was trouwens ook de inspiratie om Tsjernobyl te gaan bezoeken. Mr Goodlife zoekt trouwens een interessant evenwicht tussen luxe-reizen en gekke bestemmingen.

Waarom reis je?

De voornaamste reden: ik doe het graag! Het is fantastisch om andere culturen te ontdekken, grenzen te verleggen en vooral om nieuwe ervaringen op te doen. Men zegt wel eens dat reizen je kijk op de wereld verandert en scherper stelt, ik kan dat enkel beamen.

Waarom blog je erover?

Er zijn verschillende types travel bloggers met elk hun “niche”: deals, bestemmingen, hotels, luchtvaartmaatschappijen,.. Maar het gaat me vooral om de ervaring, waarom het net dat tikkeltje extra is, net dat wil ik met anderen delen. Enkele posts gaan zeker over “bucket list” activiteiten, net omdat die zo speciaal zijn, dus als ik het kan, waarom doe jij het dan ook niet?

Waarom moeten mensen jouw blog zeker lezen?

Om inspiratie op te doen welke activiteiten, ervaringen en/of bestemmingen echt wel de moeite zijn en vooral, het moet mensen overtuigen & over de streep trekken om hetzelfde te doen. Genieten van het (goede) leven. Het gaat absoluut niet om luxe, maar het gaat om het gevoel dat je eraan overhoudt, de herinnering die je altijd zal bijblijven. En belangrijk, als het op m’n blog staat, dan streef ik er wel naar dat het een ‘garantie’ is dat het echt wel een meerwaarde biedt.

Favoriete bestemming en waarom?

Cape Town! De regio heeft alles wat je zoekt: prachtige stranden (Noordhoek, Camps Bay, Boulder beach, ..), befaamde wijnstreken (Stellenbosch, Franschhoek, Somerset West,..)  hoogstaande culinaire hotspots (Waterkloof, Burrata, The Test Kitchen,..) en voor de actieve medemens of natuurliefhebbers: Lion’s head, Table Mountain, Cape Point,… Bovendien kan je er echt wel budgetvriendelijk reizen.

Mooiste reisherinnering? En de meest bizarre?

De mooiste? Reizen is toch meestal een aaneenschakeling van mooie momenten? Ballet in het Bolshoi theater in Moskou, morning run langs Copacabana beach, ijsschaatsen op Városligeti Műjégpálya,.. Helaas, dat antwoord moet ik je schuldig blijven.

Meest bizarre? Een zakenvrouw in de wandelgangen van de metro in Peking die het nodig vond om met bijhorend geluid, te rochelen en het resultaat ervan uit te spuwen op een metertje van me… Andere culturen ontdekken, je weet wel.

Of fifteen minutes of fame door als enige westerling de vlaggenceremonie in de ochtend (+-6u30) bij te wonen op het Tiananmen plein en omringd worden door Chinezen die maar wat graag met me op de foto willen. Wellicht hang ik nu wel te pronken in enkele eetkamers.

Mooiste reisfoto en wat uitleg?

goodlife

Tijdens de zomer van 2013 heb ik een spiegelreflex camera aangeschaft, met compact reisstatief. Voordien nam ik kiekjes met m’n gsm, wat natuurlijk wel héél makkelijk was, maar er ontbrak iets aan mijn foto’s. Doordat ik zo vaak reis, kom ik op héél wat picture-perfect spots terecht, momenten die je liever in iets hogere resolutie vastlegt. Mijn reis tijdens september ging van Warschau tot Bali en terug via Kuala Lumpur naar Istanbul en Kiev gaf me de kans om me toe te spitsen en te verdiepen in de basis van de fotografie, dus trok ik er ‘s avonds vaak op uit en zocht ik een plekje uit om tijdens ‘het blauwe uur’ wat te proberen. Op de long exposure foto, die overigens niet bijgewerkt is, zie je de Sultan Ahmet Moskee (Blue Mosque), gefotografeerd van net achter de fontein in het Sultan Ahmet park tijdens de valavond wanneer het water van de fontein opgelicht wordt dmv lampen in verschillende kleuren (wit, blauw & roze).

Wat staat er op de bucket list?

Helaas plaats men sommige activiteiten veel te snel op een bucket list, uitstelgedrag weet je wel, “ooit zou ik zeker wel eens willen…” Zelf ben ik een beetje allergisch aan het woord of toch het idee dat sommigen bij zo’n lijstje hebben, waarom zou ik namelijk dingen uitstellen naar later? Waarom nu niet? Als het echt zo belangrijk voor me is of echt spectaculair dan doe ik het toch gewoon nu, niet? Great Wall of China, ja die wou ik bewandelen, check. Rijden met een Ferrari, check. Tango in Buenos Aires, check. Etc.  Een kwestie van prioriteiten stellen, lijkt me. Maar af en toe, is er wel iets dat ik nu echt niet kan doen, met de beste wil van de wereld, iets wat nu helaas onhaalbaar blijkt te zijn. Wat echt wel helemaal bovenaan staat? Met een MIG-29 to the edge of space.

De ultieme reistip?

Euhm, tijdens een schoolreisje naar Parijs zijn een klasgenoot en ik ooit meegenomen naar het politiecommissariaat omdat een wisselkantoor ons ervan had beschuldigd vals geld uit te geven.. Uiteindelijk na verdere controle bleek er helemaal niets aan de hand en werden we aan onze bus afgezet met een politiecombi, de blik op de klasgenoten hun gezicht: priceless. Gouden tip: bankbiljetten lopen wel degelijk uit en kunnen hun kleur afgeven, steek ze niet onder de zool van je schoen.

Andere aan te raden websites of blogs?

Er staan ongeveer een 50-tal blogs in m’n Feedly account die ik echt graag lees, enkele favorieten: One Mile At A Time (hotel,airline & travel tips) , Airlinereporter (Aviation), Travel.Bart.La (Luxury travel on a budget) en Tnooz (laatste technologische nieuwtjes in de reissector) . Ahja en Tjoolaard.be natuurlijk!

Mr Goodlife online

 

 

 

tjoolaard.be