Wat is dat hier allemaal?

Tjoolaard: Hij die tjoolt, ronddwaalt.

Hoppa meteen al een enorme weggever. Yes, ik ben een West-Vlaming. Meer zelfs; een echte kustmens! Geboren en getogen in Oostduinkerke. Maar zoals zovelen, gaan studeren in Gent en er ook meteen blijven plakken.

Tjoolen is één van mijn geliefkoosde West-Vlaamse woorden. Naast wrikkelgat en pimpajoentje natuurlijk. Als je het negatief gebruikt, betekent het sukkelen. Maar het kan net zo goed doelloos ronddwalen zijn. En juist dat is één van mijn favoriete bezigheden.

Ik werk in de creatieve sector, dus moet ik steeds op zoek gaan naar inspiratie. En tjoolen is daarbij mijn geheime wapen. Doelloos ronddwalen door de straten van Gent, mensen observeren en indrukken op me laten afkomen. Maar ook buiten Gent.

Daarnaast kan ik niet goed stilzitten, ben ik zot nieuwsgierig en is thuis blijven niet mijn sterkste punt. Een ideale voedingsbodem om veel rond te reizen dus. Doorheen Europa, verre locaties maar evenzeer toerist in eigen land.

Op deze blog lees je alles over die uitstapjes, maar krijg je ook heel wat tips, reviews en zo voort. Ik stel je ook graag voor aan mensen die ik langs mijn pad tegenkom en bespaar je niet van boutades en avonturen.

Veel plezier ermee.

tjoolaard.be