related articles

https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html

Nieuw-Zeeland

kiwi

Ondertussen toch alweer drie weken in België. Tijd om al eens uit te kijken naar een volgende bestemming dus. Londen en Amsterdam zijn al gepland, snowboardreis is in de maak dus nu nog twee verdere bestemmingen. Er passeert hier vanalles de revue. Ijsland, Vietnam, Noord-Amerika, China, … En Nieuw-Zeeland!

Maori, zotte landschappen, walhalla voor extreme sporten, gek volkje en vooral prachtige natuur. En beesten die je alleen maar daar kan vinden. Kiwi’s en Kakapo’s! Niet raar dat er hier al duizend en een filmmakers met hun hele setting zijn komen shooten. De woonplaats van The Hobbits is er zelfs helemaal nagebouwd. En Flight of the Conchords natuurlijk!

Weetjes over Nieuw-Zeeland

 1. Voor elke mens op Nieuw-Zeeland zijn er negen schapen, de Nieuw-Zeelanders zijn met 4 miljoen.
 2. Sir Edmund Hillary, een Nieuw-Zeelander, was de eerste mens op de top van de Mount Everest.
 3. Zijn hoofd staat op het vijf dollar-briefje
 4. Nieuw-Zeeland produceert per inwoner 100 kilo boter en 65 kilo kaas op jaarbasis.
 5. Velcro, deksels op verfpotten en van die geplooide haarspeldjes zijn Nieuw-Zeelandse uitvindingen.
 6. Het wereldrecord grootste bal gemaakt uit plakband staat op naam van Nieuw-Zeelanders. 53 kilo en omtrek 2,5 meter
 7. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwenuakitanatahu is de naam van een heuvel in NZ.
 8. Is Maori voor: “the place where Tamatea, the man with the big knees, who slid, climbed and swallowed mountains, known as Landeater, played his flute to his loved one.”
 9. Op Nieuw-Zeeland ben je nooit verder dan 128km van de zee.
 10. Slechts 5 percent van alle levende wezens op het eiland zijn mensen.

Zot veel informatie te vinden over het land maar hier staan al heel wat reiservaringen. En natuurlijk ook op de officiële promo-site. Maar dus, mensen die al ervaring hebben met Nieuw-Zeeland? Aanrader? Duur? What to do?


RELATED POST

 1. Laura

  22 November

  Wij waren er enkele jaren geleden, voor vijf weken. Check http://noworries.jurriaanpersyn.com/reisverslagen/new-zealand/.
  Super mooi, maar ik zou alle gelijk toch naar Australië gaan als je zo ver gaat 🙂 (en er zijn wellicht evenveel mensen die NZ verkiezen boven Australië …)

  • nielvanherck

   22 November

   Hmmmm. En waarom beter Australië dan Nieuw-Zeeland?

 2. Laura

  22 November

  Als je houdt van weidse, oneindige, rode landschappen (beetje zoals in Jordanië, maar dan uitgestrekter), moet je in Australië zijn.
  Nieuw-Zeeland heeft schitterende landschappen, maar doen eerder Europees aan. Je hebt er eigenlijk het beste van heel Europa in één land samengepakt (bergen, fjorden, vulkanische toestanden, mooie baaien, …). Voordeel is dan ook dat je véél verschillende dingen kan zien en beleven op een paar weken.
  Maar ik ben meer een fan van woestijn, rode rotsen, dagenlang rijden zonder iemand tegen te komen, … Dat betekent dan natuurlijk ook dat je op diezelfde weken minder ‘highlights’ zal zien dan in NZ. Maar het onderweg zijn vond ik in Australië een highlight op zich.
  In feite is het niet fair om de twee landen te vergelijken, ze zijn totaal verschillend. Behalve ‘t feit dat de mensen er overal supervriendelijk zijn.
  Ik moet er eerlijkheidshalve ook aan toevoegen dat ik in NZ heimwee van het allerergste soort heb gehad. Op de mooiste plaatsen zijn, en toch nergens anders willen zijn dan in het winterse België. Misschien heeft dat z’n invloed op mijn mening 🙂
  Als je naar Australië zou willen zou ‘k zeggen: Westkust (als je meer dan een maand hebt), the Red Centre (Uluru, maar ook verschillende andere mooie national parks e.d.) en snorkelen in het Great Barrier Reef. ‘t Wrede aan Australië is, dat je wel moet kiezen waar je gaat … Tenzij je ruim zes maanden gaat (ook een ferme aanrader!), en dan nog 🙂
  In NZ vond ik vooral het Zuideiland de moeite. Alhoewel er op het Noordeiland ook wel pareltjes zijn (bv. Tongariro Crossing).

  Als je meer wilt weten, altijd welkom. ‘t Is altijd leuk om er over te babbelen!

 3. Michel Melsen

  28 November

  Ik ben net 1,5 week terug van mijn rondreis door Nieuw Zeeland en kan maar 1 woord zeggen …. FANTASTISCH !! De natuur is er zó mooi en puur. Vooral het contrast tussen subtropische stranden en bergen met sneeuw op relatief korte afstanden.
  Ik vind het zo jammer dat het al gedaan.
  De hoogtepunten van de reis zijn zonder twijfel: de Tongariro Crossing (met “Mount Doom”) en Milford Sound. Dit zijn absolute aanraders en must do’s.
  Trek wel genoeg tijd uit als je de beide eilanden wil bezoeken, want ik heb gemerkt dat 24 dagen veel te kort is. Ik heb de rondreis gedaan in groep met G Adventures.

 4. Yannick

  26 April

  Ongelofelijk omver geblazen door Nieuw Zeelandse landschappen, letterlijk de schoonste autoroutes ter wereld, overal kleur en impulsen. Frappant hoe snel je de schoonheid daar vanzelfsprekend begint te beschouwen, want dat is het niet. Dat besef je wel weer eens je terug in Leuven ronddwarrelt.
  Enkel Kakadu in Australie vond ik in de buurt komen qua natuurbeauty. Al moet je niet in december gaan, want dan is het Chinezenseizoen. En het is er behoorlijk koud, dat ook.

 5. Ik werkte tot vorig jaar als au pair in Nieuw-Zeeland en kreeg daardoor de kans om dit prachtige land beter te leren kennen. Echt een aanrader!

Your email address will not be published.

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

https://www.tjoolaard.be/20215102-2/ https://www.tjoolaard.be/wp-content/uploads/2014/20212204363d.html