Ondertussen toch alweer drie weken in België. Tijd om al eens uit te kijken naar een volgende bestemming dus. Londen en Amsterdam zijn al gepland, snowboardreis is in de maak dus nu nog twee verdere bestemmingen. Er passeert hier vanalles de revue. Ijsland, Vietnam, Noord-Amerika, China, … En Nieuw-Zeeland!

Maori, zotte landschappen, walhalla voor extreme sporten, gek volkje en vooral prachtige natuur. En beesten die je alleen maar daar kan vinden. Kiwi’s en Kakapo’s! Niet raar dat er hier al duizend en een filmmakers met hun hele setting zijn komen shooten. De woonplaats van The Hobbits is er zelfs helemaal nagebouwd. En Flight of the Conchords natuurlijk!

Weetjes over Nieuw-Zeeland

  1. Voor elke mens op Nieuw-Zeeland zijn er negen schapen, de Nieuw-Zeelanders zijn met 4 miljoen.
  2. Sir Edmund Hillary, een Nieuw-Zeelander, was de eerste mens op de top van de Mount Everest.
  3. Zijn hoofd staat op het vijf dollar-briefje
  4. Nieuw-Zeeland produceert per inwoner 100 kilo boter en 65 kilo kaas op jaarbasis.
  5. Velcro, deksels op verfpotten en van die geplooide haarspeldjes zijn Nieuw-Zeelandse uitvindingen.
  6. Het wereldrecord grootste bal gemaakt uit plakband staat op naam van Nieuw-Zeelanders. 53 kilo en omtrek 2,5 meter
  7. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwenuakitanatahu is de naam van een heuvel in NZ.
  8. Is Maori voor: “the place where Tamatea, the man with the big knees, who slid, climbed and swallowed mountains, known as Landeater, played his flute to his loved one.”
  9. Op Nieuw-Zeeland ben je nooit verder dan 128km van de zee.
  10. Slechts 5 percent van alle levende wezens op het eiland zijn mensen.

Zot veel informatie te vinden over het land maar hier staan al heel wat reiservaringen. En natuurlijk ook op de officiële promo-site. Maar dus, mensen die al ervaring hebben met Nieuw-Zeeland? Aanrader? Duur? What to do?

tjoolaard.be